Starknet (STRK), ontwikkeld door StarkWare, kondigt zijn eerste stemming op het hoofdnet aan, die gepland staat om staking te introduceren binnen het netwerk. Deze belangrijke stemming, die start met een testnet in september, zal de weg vrijmaken voor de officiële lancering van staking in oktober.

De stemming zal zich richten op twee belangrijke aspecten van het stakingsmechanisme: het muntsysteem en de aanpassing van de protocollen die dit systeem reguleren.

Details van het voorstel

Het voorstel, gepresenteerd door medeoprichter Eli Ben-Sasson, omvat een gefaseerde aanpak voor het introduceren van staking. Het legt nadruk op het geven van directe invloed aan de STRK-houders over hoe beloningen worden verdeeld en hoe het systeem kan worden aangepast.

Dit plan is niet alleen gericht op het stimuleren van participatie van validators en delegators, maar ook op het waarborgen van balans en duurzaamheid binnen het ecosysteem.

starknet stemming strk tokens
Bron: Starknet op X.

Stemproces en tijdlijn

Het stemproces begint met een initiële teststemming van 2 tot 4 september, gevolgd door de primaire stemming van 9 tot 13 september. Deze vinden beide plaats op het Starknet Governance Hub. De testfase biedt STRK-houders de kans om vertrouwd te raken met het stemproces voordat de hoofdstemming plaatsvindt.

Toekomstplannen en gemeenschapsparticipatie

StarkWare heeft in juli aangekondigd dat stakers aanvankelijk moeten verbinden met Starknet, interactie moeten hebben met de stakingscontracten, en de voorgestelde protocolregels moeten volgen om te kunnen staken.

Uiteindelijk is het plan om stakers te laten deelnemen aan het bekrachtigen van blokinhoud en activiteiten rondom sequentie en bewijsvoering om het netwerk te helpen beveiligen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Stemming over stakingsmechanisme van Starknet start in september appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!