Tether (USDT) heeft aangekondigd dat het in samenwerking met de technologiegigant uit de VAE, Phoenix Group, en Green Acorn Investments een nieuwe stablecoin ontwikkelt die gekoppeld is aan de dirham van de Verenigde Arabische Emiraten (AED).

Dit initiatief markeert een belangrijke stap in het uitbreiden van het aanbod aan stablecoins van Tether, die al opties biedt zoals USDT, EURT, CNHT, MXNT, XAUT, en aUSDT.

Regulatieve ontwikkelingen en samenwerking

De nieuwe aan de dirham gekoppelde stablecoin van Tether zal een van de eerste stablecoins zijn die regelgevende goedkeuring zoekt onder de nieuwe regelgeving van de Centrale Bank van de VAE voor Payment Token Services. Paolo Ardoino, CEO van Tether, benadrukte de betekenis van deze ontwikkeling voor het bedrijf en haar gebruikers.

tether dirham stablecoin
Bron: Tether op X.

Seyedmohammad Alizadehfard, mede-oprichter en CEO van de Phoenix Group, deelde zijn enthousiasme over de samenwerking met Tether en het potentieel van de stablecoin om de digitale economie in de regio en daarbuiten te transformeren.

Voordelen en gebruik van de stablecoin

Tether benadrukt dat elke aan de dirham gekoppelde token volledig wordt ondersteund door echte AED-reserves die in de VAE worden gehouden. Deze nieuwe stablecoin beoogt een veilige en efficiënte manier te bieden om de dirham in de digitale wereld te gebruiken.

Het doel is om internationale handel en geldovermakingen te stroomlijnen, transactiekosten te verlagen vergeleken met traditionele methoden, en een bescherming te bieden tegen valutaschommelingen.

Strategische uitbreidingen

Naast de diversificatie van zijn productaanbod heeft Tether zijn aanwezigheid op nieuwe blockchains uitgebreid. Onlangs onthulde het bedrijf plannen om de USDT stablecoin te lanceren op het Celo Network en de Aptos blockchain. Deze stappen zijn deel van Tether’s bredere strategie om zijn rol in de wereldwijde digitale economie te vergroten en om gebruikers toegang te geven tot innovatieve financiële hulpmiddelen.

De lancering van deze stablecoin volgt op de introductie van Alloy, Tether’s digitale activum ondersteund door in Zwitserland opgeslagen goud, die eerder in juni plaatsvond. Met deze en toekomstige ontwikkelingen streeft Tether ernaar een essentiële tool te worden voor bedrijven en individuen die op zoek zijn naar een veilige en efficiënte manier om te handelen met de dirham, zowel voor grensoverschrijdende betalingen als voor de diversificatie van digitale activa.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Tether breidt uit naar de VAE met Dirham gekoppelde stablecoin appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!