Binance heeft van januari tot juli 2024 potentiële verliezen ter waarde van meer dan $2,4 miljard dollar voorkomen. Deze proactieve maatregelen hebben meer dan 1,2 miljoen gebruikers beschermd tegen oplichting en frauduleuze schema’s.

Dankzij het geavanceerde risicobeheersysteem van Binance, dat zowel kunstmatige intelligentie als handmatige controle gebruikt om transacties continu te monitoren, is dit succes behaald.

Geavanceerde beveiligingstechnologieën

Het systeem van Binance zorgt voor een constante bewaking van alle activiteiten binnen het platform, inclusief betalingsverwerking, cryptovaluta-opnames en peer-to-peer handel. Door meerdere lagen van beveiligingscontroles te integreren, houdt het risicobeheersysteem het algehele risiconiveau beheersbaar.

Een aanzienlijk deel van de voorkomen verliezen, meer dan $1,1 miljard, houdt verband met pogingen tot frauduleuze opnames. Dit vertegenwoordigt ongeveer 45% van het totaal aan voorkomen verliezen en is een kernpunt van aandacht geworden voor het risicobeheerteam van Binance.

binance 2,4 miljard diefstal scams
Bron: Richard Teng op X.

Inzet voor gebruikersbescherming

Rohit Wad, de Chief Technology Officer van Binance, deelde inzichten in de toewijding van het bedrijf aan gebruikersbescherming. Hij legde uit: “Het aanzienlijke bedrag aan voorkomen potentiële verliezen in slechts zeven maanden onderstreept onze onophoudelijke inzet voor veiligheid. We blijven onze technologie vooruit helpen om te zorgen dat de activa van onze gebruikers effectief beschermd zijn.”

Naast de geavanceerde monitoringtechnologieën implementeert Binance verschillende beschermende maatregelen om gebruikers te onderwijzen en te machtigen. Deze omvatten gepersonaliseerde waarschuwingen en mechanismen om verdachte activiteiten tijdelijk te stoppen, die zijn ingedeeld in acht niveaus van ernst om een optimale balans tussen beveiliging en gebruikerservaring te waarborgen.

Belang van gebruikerswaakzaamheid

Hoewel de infrastructuur van Binance robuuste bescherming biedt, kan het belang van waakzaamheid door de gebruiker niet genoeg benadrukt worden.

“Onze uitgebreide beveiligingsmaatregelen verminderen het risico aanzienlijk, maar we moedigen onze gebruikers ook aan om proactief te zijn in het beveiligen van hun accounts,” voegde Wad toe. “Goed geïnformeerd blijven en sterke beveiligingspraktijken hanteren zijn cruciaal.”

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Binance voorkomt $2,4 miljard aan crypto oplichting in eerste halfjaar 2024 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!