Donald Trump heeft aangegeven dat hij overweegt om Elon Musk, CEO van Tesla, een ministerspost aan te bieden als hij de verkiezingen wint. In een interview met Reuters op 19 augustus liet Trump weten dat hij Musk “zeker zou overwegen” voor een positie binnen zijn regering, mits Musk bereid is de rol op zich te nemen.

De specifieke ministerposten die voor Musk geschikt zouden kunnen zijn, zoals Energie, Handel of Transport, werden door Trump niet concreet benoemd.

Relatie Trump en Musk door de jaren heen

De relatie tussen Trump en Musk heeft door de jaren heen ups en downs gekend. Musk steunde Trump niet tijdens de verkiezingen van 2020 en suggereerde in 2022 publiekelijk dat de voormalige president zich terug zou moeten trekken.

elon musk verkiezingen minister trump
Bron: Elon Musk op X.

Echter, na een vermeende moordaanslag op Trump in juli 2023, heeft Musk zijn houding gewijzigd en Trump onderschreven voor de verkiezingen van 2024. Sindsdien is Musk vocaal kritischer geweest over het beleid van president Biden en vicepresident Kamala Harris, meer in lijn met Trumps standpunten.

Discussie tussen Trump en Musk

De overweging van Trump volgt na een gesprek tussen hem en Musk tijdens een X Spaces discussie op 13 augustus, die werd vertraagd vanwege wat Musk claimde een “massale DDoS-aanval” te zijn.

Trump heeft zijn steun voor Musk ook publiekelijk getoond, door in een rally in augustus te verklaren nu elektrische voertuigen te steunen dankzij Musks steun.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Trump overweegt Elon Musk voor kabinetspositie bij winst verkiezingen 2024 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!