Uit een recent rapport van Blocknative blijkt dat particuliere transacties steeds gebruikelijker worden op het Ethereum (ETH) netwerk.

Per 20 augustus vormen deze transacties nu ongeveer 30% van de orderstroom van Ethereum, maar ze zijn verantwoordelijk voor meer dan de helft van het totale gasverbruik op het netwerk.

De rol van dark pools

Particuliere transacties worden verwerkt via zogenaamde “dark pools”, waarbij transacties rechtstreeks naar validators worden gestuurd in plaats van dat ze in de openbare transactiewachtrij terechtkomen.

ethereum particuliere transacties
Bron: Blocknative.

Deze methode beschermt gebruikers tegen front-running door geautomatiseerde handelsbots, een praktijk die bekend staat als Maximum Extractable Value (MEV). Dit kan transactiegegevens exploiteren voor winst.

Gevolgen van gasverbruik en netwerkcentralisatie

Ondanks de veiligheidsvoordelen zijn particuliere transacties meer gasintensief, wat leidt tot een hoger algeheel gasverbruik. Enkele bedrijven, waaronder Beaver, Titan, Rsync en Flashbots, domineren de particuliere transacties. Sinds maart is hun gasverbruik met 130% tot 150% toegenomen. Deze trend heeft gevolgen voor gebruikers die afhankelijk zijn van openbare transacties.

Aangezien particuliere transacties een groot deel van de blokruimte in beslag nemen, worden de gasprijzen voor openbare transacties onvoorspelbaar. Dit kan resulteren in vastgelopen transacties door te laag prijzen of het overbetalen om tijdige opname in de blockchain te garanderen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Particuliere transacties verbruiken 50% van Ethereum gas transactiekosten appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!