De toekomst van op Solana (SOL) gebaseerde exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten ziet er niet rooskleurig uit voor 2024. Recente regelgevende acties en beslissingen wijzen erop dat de kans op goedkeuring onder de huidige administratie minimaal is.

Afwijzing door de SEC werpt schaduw over goedkeuring

Op dinsdag heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) naar verluidt de 19b-4 aanvragen van de Chicago Board Options Exchange (CBOE) voor twee potentiële spot Solana ETF’s afgewezen. Deze documenten zijn vervolgens van de CBOE-website verwijderd. Deze beslissing volgde op uitgebreide discussies tussen de SEC en de uitgevers over de classificatie van Solana als een effect.

De cruciale 19b-4 aanvragen, noodzakelijk om het beoordelingsproces van de SEC te starten, hebben nooit het Federal Register bereikt, waardoor elke vooruitgang naar goedkeuring of afwijzing werd stopgezet.

nate geraci solana etf
Bron: X.

Analyse van de markt en politieke implicaties

Eric Balchunas, analist van Bloomberg ETF, leverde inzicht met een stroomschema dat aantoonde dat de Solana ETF’s de tweede stap van het proces niet voorbij kwamen, waarbij de SEC de 19b-4 aanvraag op hun website plaatst. “Er is een minieme kans op goedkeuring tenzij er een verandering in leiderschap komt. Bijna geen kans in 2024, en als Kamala Harris wint, waarschijnlijk ook bijna geen kans in 2025. De enige hoop is, naar mijn mening, als Donald Trump wint,” zei Balchunas.

Nate Geraci, president van ETF Store, benadrukte ook de onwaarschijnlijke goedkeuring van een Solana ETF op korte termijn onder het bestaande bestuur. Hij wees ook op de afwezigheid van door CME verhandelde Solana-futures, die als noodzakelijk worden beschouwd voor goedkeuring.

Juridische overwegingen en de weg vooruit

Matthew Sigel, hoofd van het onderzoek naar digitale activa bij VanEck, blijft vastberaden om een spot Solana ETF te lanceren. Hij verwees naar een zaak uit 2018 waarbij de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) My Big Coin Pay aanklaagde.

“Rechtbanken hebben parallellen getrokken tussen aardgas en digitale tokens. Voor aardgas maakt het niet uit of het gas naar verschillende hubs zoals Henry Hub in Louisiana wordt geleverd of elders: als er futures contracten bestaan voor één, worden alle soorten aardgas behandeld als commodities. Dezelfde logica zou kunnen gelden voor digitale activa zoals Solana en zou de toekomst van ETF-regelgeving kunnen vormgeven,” betoogde Sigel.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Toekomst Solana ETF’s in VS onzeker: Politieke en juridische hordes domineren appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!