Ethereum beweegt nu al veertien dagen tussen 2.500 en 2.700 dollar. De munt wordt ook steeds minder volatiel, wat er meestal een voorstadium is van een harde beweging omhoog of omlaag. Wat kunnen we de komende dagen verwachten?

Banner Ethereum 1

Het grote plaatje

Om een goed beeld te krijgen van de steun- en weerstandspunten van ETH, gaan we eerst kijken naar de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur, zodat we zien welke koerslevels voor prijsveranderingen zorgde. De belangrijkste zijn hieronder weergegeven als grijze en blauwe zone.

De grijze zone ligt rond de prijs van 2.000 dollar en heeft al meerdere keren voor zowel ondersteuning als weerstand gezorgd. De munt kwam hier terecht door een forse daling, nadat Ethereum de blauwe zone als ondersteuning verloor. Gezien de eerdere reacties op dit level, was het aannemelijk dat de prijs hier nog eens op zou reageren als ETH hier terug zou komen.

Dit scenario speelde zich perfect uit, en de munt vond genoeg kopers rondom 2.100 dollar. Sindsdien staat de Ethereum alweer 25% in de plus. En door het snelle herstel op dit level, leek het alsof de prijs terug zou stijgen richting de blauwe zone (rond 2.900 dollar), maar sindsdien lijkt het allemaal een beetje stil te hangen.

Weinig volatiliteit

Om dit verder te analyseren, gaan we even inzoomen op de grafiek. Hier staat elke candle voor 4 uur, zodat we een beter beeld krijgen van de koers op de korte termijn. Hier zien we dat de munt steeds minder volatiel werd tussen twee lijnen. Deze zijn hieronder weergegeven als de groene en de gele lijn (tussen 2.500 en 2.700 dollar).

Zoals je kan zien beweegt de koers van Ethereum al voor lange tijd tussen deze prijslevels. En buiten een kleine afwijking aan de bovenkant, bleef de koers hier netjes tussen.

Meestal betekent mindere volatiliteit wel dat er een grotere, sterkere beweging aankomt. Dit kan zowel naar boven of naar beneden zijn, afhankelijk van de richting die de munt opgaat. Het is daarom goed om nu op te letten of de munt een candle boven de gele lijn of onder de groene lijn sluit.

Het resultaat hiervan zal waarschijnlijk een stijging naar de blauwe zone bij 2.900 dollar zijn, of juist een daling naar 2.100 dollar. Het is daarom goed om de prijslevels, maar ook de prijsactie die daarna volgt, goed in de gaten te houden.

The post Analyse: Ethereum koers hangt al twee weken vast, wat nu? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!