Real Vision-analist Jamie Coutts voorspelt dat altcoins mogelijk op het punt staan om een nieuwe explosieve fase te betreden, vergelijkbaar met de manie die we zagen in 2020 en 2021.

Volgens Coutts bevindt de huidige crypto-marktcyclus zich op een moment waarop “selectieve hoogwaardige activa hun bodem hebben bereikt en zullen overpresteren zodra de bullmarkt hervat.”

Huidige situatie vergelijkbaar met 2020

Coutts deelt een grafiek waarin hij de prestaties van de top 200 crypto-activa vergelijkt met de totale marktkapitalisatie. Uit deze analyse blijkt dat de huidige situatie veel gelijkenissen vertoont met die van 2020, het jaar voorafgaand aan de grote bullrun van 2021.

altcoins analyse jamie coutts
Bron: Jamie Coutts op X.

Destijds presteerde Bitcoin (BTC) maandenlang beter dan de rest van de markt, terwijl tegelijkertijd de wereldwijde liquiditeit toenam. Volgens Coutts zijn beide factoren ook nu aanwezig, wat hij als een bullish signaal voor altcoins ziet.

Stijgende wereldwijde liquiditeit als katalysator

Een belangrijk aspect van Coutts’ analyse is de stijging van de wereldwijde liquiditeit, wat simpel gezegd betekent dat er meer kapitaal beschikbaar komt voor investeringen.

Dit gebeurt vaak wanneer centrale banken een minder streng beleid voeren, waardoor lenen eenvoudiger wordt en er meer geld in omloop komt. Deze toename in liquiditeit kan een katalysator zijn voor een nieuwe bullrun in 2024 of begin 2025.

Kies voor kwaliteit in de volgende bullrun

Coutts benadrukt dat het in de volgende bullrun belangrijk is om te investeren in hoogwaardige activa, met name in layer-1 blockchains die sterke en innovatieve gebruikscases ontwikkelen. Deze activa zullen volgens hem beter presteren dan de rest van de markt.

Hoewel de analist waarschuwt tegen blind investeren in speculatieve projecten, ziet hij de huidige marktsituatie als een setup waarin sommige altcoins aanzienlijk beter zullen presteren dan andere.

Conclusie: voorzichtige optimisme voor altcoins

De ingrediënten voor een nieuwe altcoin-rally lijken aanwezig: altcoins zijn momenteel oververkocht en niet populair, terwijl de wereldwijde liquiditeit stijgt en Bitcoin opnieuw beter presteert dan de rest van de markt. Volgens Coutts biedt deze situatie kansen voor beleggers die inzetten op kwaliteit, met name in de opkomende layer-1 blockchains.

Hoewel er geen garantie is dat de geschiedenis zich herhaalt, is de markt volgens Coutts klaar voor een nieuwe opwaartse beweging.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Altcoins op de drempel van nieuwe manie zoals in 2020 en 2021, zegt analist appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!