Er staan deze week twee belangrijke gebeurtenissen te wachten die invloed hebben op de koers van de economie en de crypto industrie: de publicatie van de Fed-notulen (welke laatst zijn vrijgegeven) en het Jackson Hole Economic Symposium.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Fed-notulen onthullen neiging tot renteverlaging

De onlangs vrijgegeven notulen van de Fed-vergadering van 30-31 juli laten een groeiende bereidheid zien onder beleidsmakers om de rente te verlagen. Veel leden van het Federal Open Market Committee (FOMC) zien de huidige rentestand als een beperkende factor voor de economische activiteit. Sommige leden pleitten zelfs voor een onmiddellijke renteverlaging van 25 basispunten.

Deze onthullingen hebben de verwachtingen voor toekomstig beleid, zoals verwacht, beïnvloed. De markt prijst nu volledig een renteverlaging van 25 basispunten in voor september, met zelfs speculaties over een mogelijke verlaging van 50 basispunten.

Jackson Hole: Spotlight op monetair beleid

Terwijl de financiële wereld de Fed-notulen verwerkt, richt de aandacht zich nu op het volgende event: het Jackson Hole Economic Symposium, dat vanaf vandaag plaatsvindt van 22 tot 24 augustus. Dit jaarlijkse evenement, georganiseerd door de Federal Reserve Bank of Kansas City, brengt centrale bankiers, economen en beleidsmakers samen om cruciale economische kwesties te bespreken.

Het thema van dit jaar, “Heroverweging van de effectiviteit en overdracht van monetair beleid”, is bijzonder relevant gezien de huidige economische situatie. De Amerikaanse economie heeft opmerkelijke veerkracht getoond ondanks aanzienlijke renteverhogingen, wat vragen oproept over de effectiviteit van traditioneel monetair beleid.

Verwachtingen voor Powell’s toespraak

De toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell, gepland voor 23 augustus, laat nog even op zich wachten. Analisten verwachten dat Powell hints zal geven over mogelijke toekomstige rente verlagingen, hoewel de precieze timing en omvang waarschijnlijk afhankelijk blijven van nieuwe economische data.

Powell zou kunnen aangeven dat het moment voor renteverlagingen nadert, maar hij zou ook een voorzichtige benadering kunnen kiezen, waarbij de nadruk ligt op onzekerheid en data-afhankelijkheid in het beleidsvormingsproces.

Historische impact van Jackson Hole

Het Jackson Hole Symposium heeft in het verleden enorme invloed gehad op de financiële markten. In 2022 leidde Powell’s hawkish toespraak tot een scherpe daling in de aandelenmarkten, terwijl zijn meer gematigde toon in 2021 voor onzekerheid zorgde. In 2020 kondigde de Fed een nieuw beleidskader aan dat inflatie tijdelijk boven de doelstelling toestond, wat vervolgens leidde tot een rally in zowel de aandelenmarkt als de crypto industrie.

Implicaties voor de crypto industrie

Voor de cryptomarkt kunnen deze ontwikkelingen significant zijn. Renteverlagingen en een soepeler monetair beleid zouden kunnen leiden tot verhoogde interesse in risico assets, waaronder dus ook digital assets zoals cryptocurrencies. Anderzijds zou een onverwacht hawkish standpunt de risicobereidheid kunnen temperen.

Conclusie en vooruitzichten

De combinatie van de Fed-notulen en het aankomende Jackson Hole Symposium is iets wat je als belegger zou moeten volgen omdat deze cruciale inzichten kunnen bieden in de toekomstige richting van het monetaire beleid. 

Mocht er een verschuiving naar een soepeler monetair beleid komen, dan zou dit een nieuwe fase kunnen inluiden voor de crypto industrie, met een mogelijkheid op een nieuwe bull trend. Tegelijkertijd blijft waakzaamheid geboden, gezien de onzekerheden in de wereldeconomie.

Kortom: de komende weken kunnen bepalend zijn voor de economische koers en de stemming in de markten voor de rest van het jaar en daarbuiten.

The post Dit moet je weten over de Fed-notulen en Jackson Hole: Sleutelmoment voor de crypto industrie appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!