Hoewel Bitcoin (BTC) nog niet is teruggekeerd naar de recordhoogtes van maart 2024, blijft het optimisme in de markt overheersen. Verschillende analisten, waaronder CryptoQuant-onderzoeker Axel Adler, geven aan dat de bullmarkt nog steeds intact is. Adler gebruikt meerdere indicatoren om zijn visie te ondersteunen.

Stabiliteit in plaats van een bubbel

Adler’s analyse begint met de ‘Bubble versus Crush Market Structure’ score, die recent naar 1,02 is gezakt. Deze score wordt door hem gezien als de ‘baseline’, wat suggereert dat Bitcoin momenteel niet in een bubbel fase verkeert. Dit contrasteert met eerdere pieken waarbij deze score opliep tot 1,5 punten tijdens de all-time high.

Deze indicator geeft aan dat hoewel er in 2021 en in 2024 elk één bubbel is geïdentificeerd, de huidige marktcondities geen directe zorgen opleveren over een einde aan de bullmarkt.

Recente blockchaingegevens tonen aan dat de periode van netto winstname door Bitcoin-investeerders is verminderd, met een verschuiving naar meer verliesname. Dit wordt weerspiegeld in de ‘Dagelijkse Gerealiseerde Winst-Verlies Ratio’, die recentelijk onder de 1 is gedaald.

bitcoin analyse
Bitcoin analyse Axel Adler.

Dit wijst op een dominante verliesname in de markt, wat kan duiden op het einde van een consolidatiefase.

Bullmarkt vertoont nog steeds kracht

Verder geeft de MVRV Z-Score, die de marktwaarde van Bitcoin afzet tegen de gerealiseerde waarde, Adler reden om te geloven dat de bullmarkt nog niet voorbij is. Met een huidige score van 1,8 ligt deze net iets boven het jaarlijkse gemiddelde van 1,6, wat wijst op minimale overwaardering van Bitcoin.

In vorige cycli bereikte deze score waarden boven de 5, wat doorgaans een aanloop was naar een marktpiek.

Conclusie

Hoewel de Bitcoin koers momenteel een zijwaartse beweging laat zien met een prijs rond de $58.400, suggereren de analyses van Adler dat de bullmarkt nog actief is en dat er geen extreme marktcondities zijn die duiden op een naderend einde van deze cyclus.

Met de stabiliteit in de ‘Bubble versus Crush’ score en de MVRV Z-Score blijft het perspectief voor Bitcoin op middellange termijn bullish.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Bitcoin bullmarkt nog steeds intact volgens CryptoQuant onderzoeker appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!