Het gaat niet goed met de Ethereum ETFs in de Verenigde Staten. De verwachtingen waren bij de lancering in juni hooggespannen, maar inmiddels is duidelijk dat er toch mindere interesse voor Ethereum is dan voor Bitcoin. Tot en met gisteren moesten de Ethereum ETFs al vijf achtereenvolgende handelsdagen van kapitaalverliezen opschrijven.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Grayscale de grote boosdoener

Van alle Ethereum ETFs is Grayscale de grote boosdoener. Terwijl de andere Ethereum ETFs structureel kapitaal binnenhalen, verliest de Grayscale Ethereum ETF dagelijkse voor grote bedragen aan Ethereum.

De afgelopen dagen is de interesse voor het kopen van Ethereum ETFs verder gedaald, waardoor de verliezen van Grayscale niet gecompenseerd kunnen worden. Daardoor staan er nu al vijf achtereenvolgende dagen van rode cijfers op de borden voor de Ethereum ETFs.

Daarmee hebben de Ethereum ETFs nu de slechtste reeks tot nu toe te pakken. Al moeten we daar ook niet teveel van maken, want zo lang bestaan de Ethereum ETFs natuurlijk nog niet.

We kunnen eigenlijk pas over één jaar of misschien wel langer echte conclusies trekken over het succes van de Ethereum ETFs. Tot dat moment is het vooral speculeren.

Bitcoin ETFs doen het beter

Aan de andere kant zijn de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten tot nu toe wel een succesverhaal. Vanaf januari 2024 wisten zij een totaal kapitaal van 17,5 miljard dollar aan te trekken.

Ondanks een uitstroom van 19,6 miljard dollar bij Graysacle, wisten de Bitcoin ETFs het dus nog positief te houden en niet zo’n beetje ook. Een netto-instroom van 17,5 miljard dollar is gigantisch voor het eerste jaar van de Bitcoin ETFs.

Als ze dat ieder jaar kunnen volhouden, zou dat al een hele behoorlijke prestatie zijn. Daarbij moeten we niet vergeten dat het jaar nog niet eens voorbij is. Het kan prima zijn dat we dit jaar nog boven de 20 miljard dollar of meer eindigen voor de Spot Bitcoin ETFs.

Verder waren acht van de laatste 10 handelsdagen van de Bitcoin ETFs positief, waardoor ze een beter momentum te pakken hebben dan de concurrentie bij Ethereum.

The post Ethereum ETFs schrijven pijnlijk negatief record appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!