Hoewel de cryptomarkt momenteel voornamelijk hoopt op een overwinning van Donald Trump in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, gaf Brian Nelson, een senior campagneadviseur op het gebied van beleid, onlangs aan dat Kamala Harris wel degelijk openstaat voor crypto.

De opmerkingen van Nelson kwamen naar voren tijdens een rondetafelconferentie van Bloomberg op de Democratische Nationale Conventie in Chicago. Het mediabedrijf vroeg Nelson naar Harris en zijn inspanningen om met de cryptogemeenschap in contact te komen. Hier reageerde hij als volgt op:

“Ze gaat beleid steunen dat ervoor zorgt dat opkomende technologieën en dat soort industrie kunnen blijven groeien. Het is duidelijk dat ze hebben aangegeven dat een van de dingen die ze nodig hebben stabiele regels zijn, verkeersregels.”

Zijn uitspraken zijn de meest directe erkenning van crypto tot nu toe in de Harris-campagne, aangezien de industrie – en de overheidsregulering ervan – in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november steeds prominenter is geworden onder crypto- en bedrijfsleiders.

Deze opmerkingen konden dan ook rekenen op flink wat steun vanuit de crypto-industrie, waarbij verschillende opiniemakers en industrieleiders besloten om hun blijdschap te uiten op X. Zo gaf de prominente crypto-analist Adam Cochrane het volgende aan:

“Dit is de eerste officiële verklaring van de Harris-campagne over crypto in welke hoedanigheid dan ook, en het is een positieve verklaring. Laten we erkennen dat dit een enorme stap is.”

Voorafgaand aan het Bloomberg-rapport waren er weinig details over wat een mogelijke regering-Harris zou doen als het ging om crypto-regulering. Critici hebben haar in verband gebracht met het beleid van president Joe Biden, waaronder voortdurende handhavingsacties van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en haar voorzitter, Gary Gensler.

De Republikeinse Partij en voormalig president Donald Trump hebben ondertussen hun krachtige steun uitgesproken voor crypto, waarbij ze tekeer gingen tegen Gensler en zijn “oorlog tegen crypto”. Nu is er echter, hoewel nog geen directe uitspraak vanuit Harris, een positief geluid naar buiten gebracht over hoe Harris denkt over de ontluikende markt. Is het echter genoeg om crypto-supporters aan haar kant te krijgen?

Het bericht Kamala Harris staat open voor crypto, volgens adviseur verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!