Bitfarms Ltd., een Canadees Bitcoin (BTC) miningbedrijf, heeft plannen aangekondigd om Stronghold Digital Mining over te nemen in een deal ter waarde van $164 miljoen dollar. Deze overname omvat ook het overnemen van de huidige schulden van Stronghold.

Financiële details en aandelenstructuur

Volgens een persbericht van 21 augustus zal Bitfarms 2,5 van zijn eigen aandelen bieden voor elk aandeel van Stronghold. Aandeelhouders van Stronghold zullen uiteindelijk net geen 10% van het gecombineerde bedrijf bezitten, gebaseerd op de momenteel uitgegeven en uitstaande aandelen van elk bedrijf.

bitfarms stronghold overname
Bron: Bitfarms op X.

Impact van Bitcoin-halvering op Stronghold

Stronghold heeft financiële moeilijkheden ondervonden na de Bitcoin halving in april, waarbij de beloningen voor Bitcoin-mining gehalveerd werden. Dit heeft veel druk gezet op mining bedrijven.

In het tweede kwartaal rapporteerde het in Pennsylvania gevestigde bedrijf een verlies van $21,3 miljoen dollar op een omzet van $19,1 miljoen dollar, wat leidde tot een daling van 60% in zijn aandelenprijs dit jaar.

Bitfarms’ strategische uitbreiding

Bitfarms, dat in dezelfde periode $41,5 miljoen dollar aan omzet genereerde, hoopt door de overname zijn mining capaciteiten te vergroten en gebruik te maken van de energiebronnen en lokale netwerkverbindingen van Stronghold.

Deze strategie zal naar verwachting Bitfarms op koers zetten om tegen eind 2025 haar energieportfolio uit te breiden tot meer dan 950 MW, met bijna 50% in de VS.

Herstel van de Bitcoin mining industrie

Deze acquisitie vindt plaats nu Bitcoin-miners beginnen te herstellen van recente marktmoeilijkheden. Recente gegevens van CryptoQuant suggereren dat het ergste mogelijk voorbij is, met tekenen van verbetering in de mining industrie.

Bovendien heeft de hashrate van Bitcoin, die mining activiteit meet, een nieuw recordhoogte bereikt van 638 exahashes per seconde, wat duidt op hernieuwd vertrouwen in de markt.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Bitfarms vergroot mining capaciteit met overname van Stronghold voor $164 miljoen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!