Bitcoin en Ethereum lijken er vandaag plotseling weer zin in te hebben. De Bitcoin koers komt momenteel binnen op 60.860 dollar en staat daarmee op een stijging van 1,98% terwijl de Ethereum koers met 2.632 dollar op een stijging van 1,28% staat.

Waar komen die stijgingen vandaan en waar moeten we de komende dagen op letten?

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Waarom kleurt de cryptomarkt groen?

Gisteren was het de beurt aan de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, om de notulen van de afgelopen rentevergadering te publiceren.

Hierin konden we lezen dat een aantal leden van de Amerikaanse centrale bank het een goed idee had gevonden om de rente op 31 juli al te verlagen. Zij maakten zich duidelijk zorgen over de ontwikkelingen op de Amerikaanse arbeidsmarkt, die lijkt te verzwakken.

Alles bij elkaar waren de notulen bullish voor Bitcoin, omdat snellere renteverlagingen meestal een goed signaal zijn voor de digitale munt. Daarbij kwam gisteren plotseling het gerucht naar boven dat Robert F. Kennedy Jr. uit de Amerikaanse presidentsrace stapt.

Dat niet alleen. Hij zou namelijk ook zijn steun uitspreken voor de campagne van Donald Trump, waardoor de kans toeneemt dat die wint en dat is natuurlijk ook goed voor Bitcoin. Wat dat betreft lijken de redenen voor de groene cijfers van vandaag duidelijk.

Grote koersbeweging in aantocht

Handelslegende Peter Brandt voorziet op de korte termijn in ieder geval een gigantische uitbraak voor Bitcoin. Hoewel hij niet duidelijk maakt of het om een opwaartse of neerwaartse uitbraak gaat.

In de bovenstaande grafiek van Bitcoin is een megafoon-patroon te zien. Als Bitcoin die aan de bovenkant weet te doorbreken, dan krijgen we waarschijnlijk een paar hele mooie maanden als afsluiter van 2024.

Doen we dat aan de onderkant? Dan kan het helaas weleens een heel donker einde van het jaar worden. Voor Ethereum blijft Peter Brandt defensief, totdat er sprake is van een sluiting boven de 3.050 dollar op de wekelijkse grafiek.

Dat kan nog wel even duren, want op het moment van schrijven handelt de Ethereum koers rond het niveau van 2.600 dollar.

The post Waar gaan Bitcoin en Ethereum naartoe? Analist onthult sleutelkoersen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!