Matthew Sigel, hoofd van de afdeling digitale assets bij VanEck, heeft in een interview met CNBC aangegeven dat zijn firma actief Bitcoin (BTC) aan het kopen is. Volgens Sigel wordt de huidige marktdruk veroorzaakt door vier grote verkopers.

“De Duitse overheid heeft haar complete voorraad Bitcoin verkocht, ter waarde van $2 miljard dollar. De Amerikaanse overheid heeft Bitcoin verkocht die gelinkt waren aan Silk Road. Verder zijn er twee grote faillissementen geweest, namelijk die van Mt. Gox en Genesis, waarbij crediteuren zijn uitbetaald,” legt Sigel uit.

Seizoenspatronen en economische invloeden

Sigel merkt op dat, na de verkoopgolven, Bitcoin gewoonlijk een seizoensgebonden dip ervaart na elke halving — de meest recente vond plaats in april. Hij verwacht ook dat de Amerikaanse verkiezingen en het bijbehorende fiscale beleid invloed zullen hebben op de cryptomarkt.

“Geschiedenis leert ons dat Bitcoin sterker wordt na deze periode van aanpassing. Wij zijn daarom actieve kopers en geloven in een herstel van Bitcoin,” voegt hij eraan toe.

Nieuwe ontwikkelingen bij VanEck

VanEck blijft een pionier in de traditionele financiële wereld met hun lancering van spot Bitcoin ETFs in januari. De firma heeft niet alleen een ETF voor Bitcoin maar heeft recent ook een variant voor Ethereum (ETH) gelanceerd.

Daarnaast is er een aanvraag ingediend voor een Solana (SOL) ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Huidige marktsituatie en toekomstige verwachtingen

Ondanks Sigel’s optimisme is de Bitcoin koers momenteel dalende, met een afname van 2,30% in de laatste 24 uur. De markt wacht gespannen op de toespraak van Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, die later deze week plaatsvindt.

Hij zal spreken over de gezondheid van de Amerikaanse economie en mogelijk het toekomstige rentebeleid. Deze toespraak zou aanzienlijke volatiliteit in de Bitcoin-markt kunnen veroorzaken, gezien de markt altijd open is.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Ondanks grote verkoopdruk, grijpt VanEck de kans om Bitcoin aan te kopen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!