Richard Teng, de CEO van Binance, heeft aangekondigd dat de crypto beurs van plan is om tegen eind 2024 haar personeelsbestand uit te breiden met 1.000 nieuwe werknemers. Bloomberg meldde dat een aanzienlijk deel van de nieuwe aanwervingen gericht zal zijn op het uitbreiden van het compliance team van 500 naar 700 leden.

Dit nieuws volgt kort nadat bekend werd dat Binance dit jaar alleen al meer dan $200 miljoen dollar verwacht uit te geven aan naleving van regelgeving. Deze inspanningen omvatten ook activiteiten in de VS naar aanleiding van een schikking met het Ministerie van Justitie en andere instanties.

Juridische uitdagingen en schikkingen

Binance kwam in 2023 tot een schikkingsakkoord met het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ), waarbij de beurs en voormalig CEO Zhao overeenkwamen om strafrechtelijke aanklachten te schikken. Deze aanklachten waren gericht op het niet kunnen voorkomen dat kwaadwillende actoren criminele activiteiten uitvoerden via het platform, onder andere overtredingen. In februari van dit jaar keurde een Amerikaanse rechter deze schikking goed, waardoor Binance $4,3 miljard dollar aan boetes moet betalen.

binance personeel uitbreiding
Bron: Richard Teng op X.

Bovendien is Binance nog steeds verwikkeld in een afzonderlijke rechtszaak aangespannen door de Securities and Exchange Commission (SEC), die beweert dat Binance financiële effecten aanbood zonder de juiste registraties.

Toezicht en internationale uitbreiding

Twee door de Amerikaanse instanties aangestelde toezichthouders, Forensic Risk Alliance en Sullivan & Cromwell, zijn al begonnen met hun beoordeling van de financiële verklaringen en transactiecontroles van de crypto beurs. Teng, die vorig jaar mede-oprichter Changpeng Zhao verving als CEO, merkte op dat Binance een toenemend aantal verzoeken van wetshandhavingsinstanties wereldwijd ontvangt — 63.000 tot nu toe in 2024, tegenover 58.000 vorig jaar.

Eerder deze maand werd Binance volledig beschikbaar in India nadat het een boete van $2,25 miljoen dollar had geregeld met de Financiële Inlichtingen Eenheid van India. Daarnaast stemde de beurs ermee in om $1,75 miljoen dollar te betalen in een schikking met de Braziliaanse SEC, die de beurs in 2020 had verboden om derivatenproducten in het land aan te bieden.

Ervaring in regelgeving

CEO Richard Teng bezit een uitgebreide achtergrond in regelgevende naleving, met eerdere functies als senior regulator bij de Monetaire Autoriteit van Singapore en als CEO van de Financial Services Regulatory Authority bij Abu Dhabi Global Market.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Binance plant aanwerving van 1000 nieuwe medewerkers voor versterkte regelnaleving appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!