In de hoop op een nieuw altseason kijken traders vooral naar de toekomstige koers van Ethereum (ETH), de op één na grootste cryptocurrency. Met de recente lancering van de Ethereum spot ETF en de huidige volatiliteit rond de $3.000 weerstandszone, vragen beleggers zich af wat de toekomst brengt voor deze digital asset.

Banner Ethereum 1

Huidige stand van zaken

Ondanks de bullish ontwikkelingen rondom de ETF-lancering, heeft Ethereum de afgelopen maand een daling van meer dan 23% laten zien. Op het moment van schrijven handelt ETH rond de $2.631, een lichte stijging van 1% in de laatste 24 uur. De marktdominantie van Ethereum is de laatste maanden afgenomen ten opzichte van concurrenten zoals Bitcoin.

De Rainbow Chart als voorspellend instrument

Een populair hulpmiddel onder traders is de Ethereum Rainbow Chart. Deze logaritmische groeigrafiek geeft een visuele weergave van mogelijke prijstrajecten voor Ethereum. De chart plaatst de huidige prijs van Ethereum in de “Still Cheap” band, wat suggereert dat ETH momenteel als ondergewaardeerd wordt beschouwd ten opzichte van zijn toekomstige groeipotentieel.

Bron: https://www.blockchaincenter.net/en/ethereum-rainbow-chart/

Vooruitzichten voor 2025

Volgens de Rainbow Chart zou de prijs van Ethereum op 1 januari 2025 in verschillende zones kunnen vallen. Deze zones variëren van “Fire Sale”, wat duidt op een prime koopmoment gedreven door marktspanning, tot “Maximum Bubble Territory”, wat wijst op een speculatieve bubbel en vaak een voorbode is van een scherpe correctie.

Tussen deze uitersten liggen zones als “Undervalued”, waar Ethereum onder zijn intrinsieke waarde wordt gewaardeerd, en “Accumulate”, een redelijk geprijsde zone die aantrekkelijk is voor geleidelijke investeringen. De “Steady” zone suggereert relatieve waardering met verwachtingen van gematigde, stabiele groei.

Interessant zijn ook de hogere zones zoals “HODL!”, waar langetermijnhouders beloond zouden kunnen worden naarmate de marktadoptie groeit, en “Is This The Flippening?”, waar Ethereum potentieel Bitcoin’s marktkapitalisatie zou kunnen uitdagen.

Mocht Ethereum uitbreken dan zou dit ook weer kunnen leiden tot de start van een nieuw altseason.

Bron: https://www.blockchaincenter.net/en/altcoin-season-index/

Factoren die de toekomst bepalen

Of Ethereum daadwerkelijk deze niveaus zal bereiken, hangt af van verschillende factoren. De prestaties van de recent gelanceerde ETF’s spelen een cruciale rol. BlackRock’s iShares Ethereum Trust (ETHA) heeft al de mijlpaal van $1 miljard aan cumulatieve netto-instroom bereikt. Echter, Ethereum ETF’s hebben tot nu toe een cumulatieve netto-uitstroom van meer dan $440 miljoen geregistreerd.

The post Deze Rainbow chart voorspelt Ethereum’s koers voor 2025 appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!