Traders houden op dit moment hun adem in terwijl ze kijken naar de koers van Solana (SOL), welke op dit moment nog worstelt om de recente verliezen goed te maken. Ondanks positief nieuws uit Brazilië, waar een tweede spot SOL ETF is goedgekeurd, blijft de koers rond de $150 schommelen. Wat is er aan de hand met deze populaire alt?

Banner Solana 1

Institutionele beleggers trekken zich langzaam terug

Tegen alle verwachtingen in zien we een opmerkelijke terugtrekking van institutionele beleggers uit Solana. Volgens een recent rapport van CoinShares heeft SOL in de week eindigend op 17 augustus een uitstroom van maar liefst $38,9 miljoen genoteerd. Dit heeft ertoe geleid dat de totale instroom van Solana dit jaar nu zelfs lager ligt dan die van Litecoin.

Dit is des te verrassender gezien de recente goedkeuring van een tweede spot SOL ETF in Brazilië. Normaal gesproken zou zo’n gebeurtenis een bullish signaal zijn voor de markt.

Technische analyse laat zwakte zien

De technische indicatoren voor Solana zijn ook niet bepaald rooskleurig. De Relative Strength Index (RSI) is teruggevallen onder de neutrale lijn, wat suggereert dat de recente koopkracht niet duurzaam was. Zolang de RSI in bearish territorium blijft, lijkt een snelle prijsherstel onwaarschijnlijk.

Prijsvooruitzichten

Op het moment van schrijven handelt Solana rond de $142, net boven de belangrijke steun van $137. De kortstondige opleving van $130 naar $162 eerder deze maand lijkt grotendeels tenietgedaan. Analisten verwachten dat SOL waarschijnlijk zal consolideren onder de $156, zoals het al eerder heeft gedaan.

Als de steun van $137 het begeeft, zou Solana kunnen terugvallen naar de cruciale steun op $126. Een opleving vanaf dit punt zou de macro-consolidatie tussen $186 en $126 in stand houden.

Is er hoop voor de bulls?

Het is niet allemaal kommer en kwel voor Solana-enthousiastelingen. Als de altcoin geleidelijk herstelt en erin slaagt om $156 als steunniveau te heroveren, zou dit het bearish scenario kunnen ontkrachten. In dat geval zou de SOL-prijs kunnen stijgen naar $169. Hoewel dit niet volledig zou herstellen van de 30% crash in juli, zou het wel een positief signaal zijn voor de markt.

The post Solana (SOL) onder druk: Institutionele uitstroom ondanks ETF-goedkeuring in Brazilië appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!