De spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten hebben voor de vijfde opeenvolgende dag een positieve instroom ervaren, waarbij op woensdag $39,42 miljoen werd aangetrokken. Deze opwaartse trend wordt ondersteund door verschillende fondsen, waaronder Grayscale’s mini Bitcoin trust die $14,2 miljoen aan netto instroom rapporteerde. Andere opmerkelijke bijdragen kwamen van Fidelity en Bitwise, die elk ongeveer $10 miljoen noteerden.

BlackRock’s IBIT, de grootste spot Bitcoin ETF qua netto activa, registreerde $8,35 miljoen aan instroom. Ook fondsen van Franklin Templeton en Invesco zagen aanzienlijke instromen. Deze positieve ontwikkelingen contrasteren met de uitstromen van Grayscale’s omgezette GBTC fonds, dat een netto uitstroom zag van $9,82 miljoen. De totale dagelijkse handelsvolume voor de twaalf Bitcoin ETF’s bereikte $1,42 miljard op woensdag, een stijging ten opzichte van de dag ervoor.

Uitdagingen voor Ether ETF’s

Aan de andere kant ondervinden de spot Ethereum (ETH) ETF’s aanhoudende netto uitstromen, met een totaal van $17,97 miljoen op woensdag. Grayscale’s ETHE fonds kende de grootste netto uitstroom van $31,14 miljoen. Niettemin waren er ook positieve punten, zoals de instroom van $7,93 miljoen in Fidelity’s FETH en $4,24 miljoen in Grayscale’s Ethereum Mini Trust.

De negen Ether ETF’s zagen hun handelsvolume stijgen naar $201 miljoen, terwijl hun totale cumulatieve netto uitstromen opliepen tot $458,08 miljoen. Deze uitdagingen worden weerspiegeld in de algehele prestaties van de Ethereum gerelateerde producten.

Marktbewegingen

De prijs van Bitcoin blijft schommelen rond de $60.000, met een stijging van 2,33% in de afgelopen 24 uur tot $60.735. Ether zag ook een stijging, met 1,09% tot $2.621, wat wijst op een voortdurende volatiliteit en interesse in de cryptomarkt.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Crypto ETF’s: Bitcoin trekt kapitaal aan, Ether ziet aanhoudende uitstroom appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!