De iShares Ethereum Trust (ETHA) van BlackRock, een spot Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF), heeft als eerste van elf uitgevers de grens van $1 miljard dollar aan netto-instroom overschreden, blijkt uit recente gegevens.

Dit markeert een belangrijke mijlpaal voor de fondsbeheerder en onderscheidt ETHA van zijn concurrenten in een groeiende markt.

Netto-activa en concurrentievergelijking

ETHA heeft momenteel meer dan $860 miljoen dollar aan netto-activa. Dit is alleen overtroffen door Grayscale’s mini Ether trust (ETH) en Ethereum trust (ETHE). Opmerkelijk is dat de netto-instroom van ETHA groter is dan die van de drie daaropvolgende ETFs samen: Fidelity’s FETH met $367 miljoen dollar, Bitwise’s ETHW met $310 miljoen dollar en Grayscale’s ETH met $227 miljoen dollar.

ethereum stromen blackrock
Bron: iShares.

Andere ETFs hebben minder dan $60 miljoen dollar aan netto-instroom geregistreerd. Daarentegen heeft Grayscale’s ETHE sinds de lancering een netto-uitstroom van $2,7 miljard dollar ervaren, wat het tot een van de grootste verliezers maakt.

Ether versus Bitcoin ETFs

De Ether ETFs hebben over het algemeen slechter gepresteerd dan hun Bitcoin (BTC) tegenhangers, met meer dan $440 miljoen dollar aan cumulatieve netto-uitstromen.

Ter vergelijking, in de eerste maand van spot Bitcoin exchange-traded funds werd dagelijks ongeveer $125 miljoen dollar aan netto-instroom gerapporteerd, wat leidde tot een accumulatie van meer dan $11 miljard dollar aan Bitcoin. Dit is exclusief de uitstromen uit Grayscale’s omgezette GBTC-trust.

BlackRock en de bredere ETF-markt

Het is interessant om te vermelden dat BlackRock’s Bitcoin-fonds zelfs in de top vijf van alle ETFs terechtkwam, gebaseerd op de instromen van 2024, waardoor het zich kan meten met toonaangevende indexgiganten zoals de iShares Core S&P 500 ETF (IVV) en de Vanguard S&P 500 ETF (VOO).

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post BlackRock’s Ether ETF overschrijdt $1 miljard in netto instroom appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!