Bitcoin crash

Als we de populaire analist Nicholas Merten mogen geloven, dan geeft de Bitcoin koers momenteel redelijk zorgwekkende signalen af. In een nieuwe video op YouTube deelt Merten zijn zorgen over de Bitcoin koers, nadat de digitale munt er niet in slaagde om boven een belangrijke weerstand uit te stijgen. Zelfs na meerdere pogingen.

Zwakke signalen van Bitcoin

“De Bitcoin koersactie laat wat zorgwekkende signalen zien hier. Puur vanuit het perspectief van prijsanalyse krijgen we al ruim anderhalve week behoorlijke weerstand hier voor Bitcoin tegen het 21-daagse bewegende gemiddelde”, aldus de analist.

Merten zegt ook dat de Bitcoin koers onder het 200-daagse gemiddelde is gevallen. Dat wijst meestal op een bearish fase voor de digitale munt. “Dit is niet goed jongen. Dit is helemaal geen goede ontwikkeling om te zien op de grafieken”, zo vertelde hij op YouTube.

“Voor mij is het nu belangrijk om boven de oude hoogtepunten te komen. Als we daar niet eens boven kunnen komen en een nieuwe fase van de bullmarkt kunnen starten”, aldus Merten die hiermee doelt op de koers van 69.000 dollar van november 2021.

We zijn tijdens deze bullrun wel boven die koers gekomen, maar volgens hem niet op de overtuigende wijze die normaal gesproken bij een bullmarkt past.

Weeksluiting boven de $72.500 nodig voor Bitcoin

Wat Bitcoin volgens Merten nodig heeft, is een weeksluiting boven de koers van 72.500 dollar. Als dat niet lukt, dan is hij niet geïnteresseerd om opnieuw in te stappen.

Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op 60.480 dollar en staat daarmee 0,87% in de plus. Dat lijkt op dit moment geen fantastisch koersniveau voor Bitcoin, maar je moet wel bedenken dat we op 5 augustus nog het niveau van 48.000 dollar aantikten.

Wat dat betreft is Bitcoin toch redelijk snel hersteld van die gigantische crash. Nu is de vraag of er een tweede deel van de bullrun inzit. Zekerheden bestaan helaas niet in de financiële wereld. Anders was investeren natuurlijk een stuk eenvoudiger geweest.

Hoewel Merten op technisch vlak niet overtuigd lijkt van Bitcoin, ziet het er op het macro-economische front een stukje rooskleuriger uit. Daar zien we de inflatie in de Verenigde Staten eindelijk naar de gewenste 2,0% dalen en kan de Federal Reserve bijna beginnen met het verlagen van de rentes.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Het bericht Bitcoin koers geeft redelijk zorgwekkende signalen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!