De prestaties van de bitcoin (BTC) koers zijn de afgelopen tijd niet zo geweldig geweest. Veel mensen hadden na de halving verwacht dat er een flinke rally aan zat te komen, net als bij de andere bitcoin halvings. Helaas bleek dit niet het geval te zijn. Bevindingen van Ki Young Ju, oprichter en CEO van CryptoQuant, bieden echter een reden voor de matige prestaties.

Bitcoin bull rally begint pas in Q4

In een post op X (Twitter) deelde Ki Young Ju het volgende bericht:

“In de laatste halving cyclus van bitcoin begon de bull-rally in Q4. Whales laten Q4 niet saai zijn met een vlakke YoY prestatie.”

In dit bericht laat Ju weten dat de vorige bull-run pas begon in het vierde kwartaal. De bitcoin halving van 2024 vond plaats in Q2 (het tweede kwartaal), terwijl dit in 2020 in Q4 was. Als de inzichten van Ju kloppen, zou dit betekenen dat de bull run van deze halving in het volgende kwartaal komt.

Als dit het geval is, gaan we tegen het einde van dit kwartaal of in het begin van het volgende kwartaal een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin whales zien die flink in gaan slaan. Hier is helaas nog geen vinger op te leggen.

Langste tijd voor bull run na BTC halving

Het bericht van Ju komt net na het bericht van doorgewinterde handelaar Peter Brandt, die op X het volgende bericht deelde:

“Een FYI over BTC, de huidige bullmarktcyclus voor BTC zal binnenkort de langste tijd na de halvering in de geschiedenis worden voor een nieuwe ATHof het zou erop kunnen wijzen dat er geen nieuwe ATH in de planning zit.”

Uit dit bericht van Brandt blijkt dat we inmiddels al 23 weken verder zijn zonder dat er een bull run is geweest. Dit lijkt er niet goed uit te zien, aangezien de langste tijd voor een nieuwe All Time High (ATH). De vorige halving, die van 2020, kreeg binnen 25 weken een ATH. Dit betekent dat de huidige bullmarkt nog twee weken heeft om een nieuwe ATH te bereiken.

Als het inzicht van Ki Young Ju klopt, moeten we nog wachten tot Q3 voorbij is tot er een nieuwe rally aan zit te komen. Als dit niet klopt, kan het pessimistische bericht van Peter Brandt uitkomen, waarbij er geen ATH in zit deze marktcyclus.

Het bericht Twijfels over Bitcoin-rally groeien: Komt de bull-run nog wel? verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!