Maleisische autoriteiten hebben 985 Bitcoin (BTC) mining machines vernietigd, die een geschatte waarde van 1,98 miljoen Maleisische ringgit (ongeveer $452.500 dollar) hadden. Dit maakt deel uit van een aanhoudende strijd tegen elektriciteitsdiefstal, die vaak gelinkt wordt aan Bitcoin-miningactiviteiten.

De vernietiging vond plaats in het district Perak Tengah, waar een stoomwals de machines op maandag platwalste na richtlijnen van een rechtbank, zo meldde Malaysia Gazette.

Strijd tegen elektriciteitsdiefstal

De vernietiging van de apparatuur volgt op een serie handhavingsacties, die strekken van 2022 tot april van dit jaar. Deze acties zijn onderdeel van een bredere campagne tegen stroomdiefstal, waar Bitcoin-miners een significant deel van uitmaken.

Vorige week arresteerde de politie van het district Sepang zeven individuen die verdacht worden van het uitvoeren van Bitcoin mining waarbij stroom werd gestolen.

maleisie bitcoin mining
Bron: X.

Impact van internationale verhuizingen

Crypto-mining operaties zijn na het verbod op alle crypto-miningactiviteiten in China in 2021 verplaatst naar de VS en andere locaties, waaronder Maleisië, Indonesië, Laos en Thailand.

Zuidoost-Aziatische landen trekken miners aan vanwege hun concurrerende elektriciteitsprijzen, geschoolde arbeidskrachten en bestaande infrastructuur.

Groeiende zorgen over energieverbruik

De vice-minister van Energie Transitie en Watertransformatie, Akmal Nasrullah Mohd Nasir, onthulde vorige maand dat crypto-miners in Maleisië tussen 2018 en 2023 minstens RM3.4 miljard (ongeveer $777 miljoen dollar) aan stroom hebben gestolen. Deze voortdurende problematiek van stroomdiefstal heeft geleid tot diverse grootschalige acties, zoals de recente vernietiging van miningapparatuur, om deze vorm van fraude aan te pakken.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Strenge maatregelen in Maleisië: 900 Bitcoin miners verwoest om diefstal van stroom tegen te gaan appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!