Crypto miner

De hoeveelheid Bitcoin die miners in bezit hebben om te verkopen is op het hoogste niveau in twee jaar tijd gekomen. Als de geschiedenis zich herhaalt, dan kan dit op de korte termijn tot een crash leiden voor de Bitcoin koers.

Gaat Bitcoin crashen?

Er zijn verschillende momenten in de koersgeschiedenis van Bitcoin aan te wijzen, waarbij hoge miner OTC balansen gevolgd werden door een koersval van Bitcoin van bijvoorbeeld 63% in een paar maanden tijd.

“Historisch gezien gaan stijgende Bitcoin OTC desk balansen gepaard met dalingen van de Bitcoin koers”, zo schrijft CryptoQuant in een rapport van 21 augustus.

Inmiddels zijn de balansen gestegen naar een niveau dat we sinds juni 2022 niet meer zagen. De afgelopen drie maanden is de balans met 70% gestegen.

De data leert ons dat het gaat om ongeveer 368.000 Bitcoin of ongeveer 22,36 miljard dollar aan kapitaal. “Een substantiële stijging van de OTC desk balansen suggereert dat er significante verkoopactiviteit aankomt onder de miners”, zo voegt CryptoQuant toe.

Problemen aanstaande voor Bitcoin?

In mei 2018 schoten de OTC desk balansen boven de 400.000 Bitcoin. De Bitcoin koers handelde destijds op 8.475 dollar. Rond december 2018 was de koers alweer met 63% gedaald naar 3.183 dollar.

Daarna in november 2021 zagen we iets vergelijkbaars. De koers van Bitcoin lag rond de 64.000 dollar en de OTC desk balansen voor miners lagen op een all-time high van 500.000 Bitcoin.

Twee maanden later lag de Bitcoin koers 45% lager op 35.058 dollar in januari 2022.

CryptoQuant legt uit dat miners voor OTC deals kiezen (buiten exchanges om handelen) zodat ze “betere executie” krijgen en de Bitcoin koers daarmee zo min mogelijk beïnvloeden.

Verkopen ze die honderdduizenden Bitcoin op de beurzen? Dan kan dat in theorie voor een behoorlijke crash zorgen op de markt. Alles bij elkaar moeten we nu dus wel op onze hoeden zijn door deze statistiek.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Het bericht Bearish signaal voor Bitcoin: OTC balansen op hoogste niveau in 2 jaar verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!