Volgens de pseudonieme crypto-analist Rekt Capital staat Bitcoin (BTC) op het punt een “monumentale” uitbraak te ervaren. In zijn meest recente video op YouTube legt hij uit dat de cryptocurrency mogelijk bijna de parabolische fase van de marktcyclus bereikt, een periode die vaak volgt na de halving van Bitcoin.

Timing van de uitbraak

Rekt Capital benadrukt dat historische gegevens suggereren dat Bitcoin ongeveer 160 dagen na de halving uit zijn re-accumulatiefase breekt. We zijn nu 126 dagen na de laatste halving, wat betekent dat er nog iets meer dan een maand te gaan is voordat de voorspelde uitbraak zou moeten beginnen.

“Maar het is heel belangrijk om de huidige koersdalingen niet voor lief te nemen, omdat dit mogelijk de laatste zijn voordat we de historische uitbraak in september, begin oktober naderen,” voegt de analist toe.

Koersherstel en ondersteuning

De analist voorspelt verder dat Bitcoin spoedig het niveau van $60.000 opnieuw zal bevestigen als steun op de weekgrafiek, een essentiële stap voordat de munt een parabolische stijging kan inzetten. Op het moment van schrijven is de koers van Bitcoin $60.900, wat aantoont dat het niveau van $60.000 dollar inderdaad als ondersteuning fungeert.

Dichtbij een historische uitbraak

“We zitten heel dichtbij een potentiële uitbraak. We hebben nog maar een klein beetje tijd over, wat neerkomt op ongeveer een maand of iets langer, voordat we de parabolische fase van deze cyclus ingaan. We zijn dichtbij, heel dichtbij een monumentale, historische uitbraak, maar eerst moeten we de bodem van deze range herpakken,” legt Rekt Capital uit.

De markt lijkt langzaam weer in het voordeel van Bitcoin te keren, maar zoals vaker het geval is geweest, is voorzichtig optimisme geboden. Volgens Rekt Capital kan het nog net iets meer dan een maand duren voordat de ware potentie van Bitcoin’s koersbewegingen zichtbaar wordt.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Bitcoin staat op het punt om $60.000 steunniveau te herbevestigen, volgens analist appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!