Bitcoin (BTC) Miner

De transactiekosten op Bitcoin zijn de afgelopen 24 uur met bijna 940% gestegen. Sinds juli waren de gemiddelde transactiekosten op Bitcoin redelijk stabiel onder de 2 dollar en op 18 augustus werd zelfs het historisch lage niveau van 0,558 dollar per transactie aangetikt.

Op 22 augustus schoten de transactiekosten plotseling extreem de lucht in en dat heeft bepaalde mensen veel geld gekost.

0,5 Bitcoin aan transactiekosten: foutje bedankt!

Voor de Bitcoin miners is het natuurlijk een goede zaak als de transactiekosten stijgen. Zij verdienen immers aan die transactiekosten. Ze krijgen per blok een subsidie, maar ook alle transactiekosten uit het blok dat ze gevonden hebben.

Volgens Blockchain.com en data van YCharts schoten de transactiekosten op Bitcoin op 22 augustus even omhoog naar 7.679 dollar.

Die explosie van de transactiekosten heeft ertoe geleid dat sommige mensen veel teveel geld betaalden voor het inschieten van een transactie op Bitcoin, getuige de bovenstaande tweet van Mononautical.

Hier zien we dat iemand een transactiefee van 31.915 dollar betaalde om een transactie te volbrengen. Dat is op dit moment meer dan 0,5 Bitcoin en dat is natuurlijk enorm zonde.

Transactiekosten zakken weer

Inmiddels zijn de transactiekosten op het netwerk van Bitcoin weer onderweg naar normalere niveaus. Zo zijn de transactiefees op Bitcoin vandaag weer naar ongeveer 0,34 dollar per transactie gedaald.

Daarmee zijn de kosten voor het inschieten van een transactie op de blockchain van Bitcoin dus weer richting een normaal niveau afgedaald.

Wat de koers betreft is het nu even afwachten welke richting Bitcoin gaat kiezen. We zagen de afgelopen weken natuurlijk een hoop zwakte bij de digitale munt, zoals ook blijkt uit de bovenstaande grafiek van CryptoQuant.

Hier zien we de dagelijkse vraag naar Bitcoin vanuit de ETFs. Die is stevig gedaald ten opzichte van de eerste maanden van 2024, maar voor een lange-termijn gemiddelde nog steeds prima.

Wat denken jullie? Gaan we in 2024 nog naar nieuwe all-time highs of blijft het bij het koersrecord van 73.000 dollar dat we in maart 2024 zagen?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Het bericht Transactiekosten Bitcoin 937% omhoog in 24 uur verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!