Charles Hoskinson, de oprichter van het Cardano (ADA) blockchain-platform, heeft felle kritiek geuit op het crypto-beleid van de Democratische Partij en met name op de houding van vicepresident Kamala Harris. In een reeks scherpe berichten op sociale media roept Hoskinson op tot duidelijkheid over het toekomstige beleid rond digital assets.

Banner Cardano 1

Hoskinson eist concrete plannen

De Cardano-oprichter reageerde sceptisch op uitspraken van Brian Nelson, een beleidsadviseur van Harris, die aangaf dat de vicepresident beleid zou steunen dat opkomende technologieën bevordert. Hoskinson eist echter meer dan alleen woorden:

Kritiek op huidig beleid

Hoskinson bekritiseert de huidige aanpak van de regering-Biden, die volgens hem de afgelopen drie jaar de crypto-industrie “bruut heeft misbruikt”. Hij stelt dat de sector behoefte heeft aan duidelijke strategieën in plaats van loze beloftes.

“Na 3+ jaar van bruut misbruik van de industrie, het tegenhouden van wetgeving en het bestempelen van iedereen als criminelen, zou Harris plotseling pro-crypto worden? Laat Harris VOOR de verkiezingen specifiek beleid uiteenzetten. Laat haar uitleggen waarom de regering-Biden deed wat ze ons aandeed. Wie wordt er ontslagen? We hebben recht op een verklaring.”

Contrast met Republikeinse standpunt

De kritiek van Hoskinson staat in schril contrast met de meer uitgesproken steun voor de crypto-industrie vanuit de Republikeinse Partij. Oud-president Donald Trump heeft beloofd de eerste “crypto-president” te worden en pleitte zelfs voor het ontslag van de SEC-voorzitter op zijn eerste dag in functie.

Zorgen over toekomstig beleid

Alex Thorn, hoofd onderzoek bij Galaxy Digital, waarschuwt voor mogelijke problemen voor de crypto-sector als Harris president zou worden. Hij wijst op haar keuze van adviseurs, waaronder figuren die bekend staan om hun anti-crypto sentimenten.

The post Cardano-oprichter daagt VP Harris uit over crypto-beleid voor verkiezingen 2024 appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!