Bitcoin (BTC) heeft een bijzondere start van 2024 gehad, waarbij de digitale valuta al voor de beroemde vierjaarlijkse halving een nieuwe recordhoogte bereikte. Dit optimisme werd verder aangewakkerd door de lancering van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten en de halvering van de beloning voor miners.

Hoewel de bullmarkt enige tijd heeft stilgestaan, voorspellen experts zoals Nancy Lubale dat er binnenkort een opleving zal komen.

Analyse van de huidige cyclus

Volgens handelsveteraan Peter Brandt bevindt Bitcoin zich op weg naar de langste periode na een halving zonder een nieuwe recordhoogte. Het is nu 23 weken geleden sinds de laatste piek, en dit kan volgens Brandt betekenen dat we ofwel lang moeten wachten op een nieuwe recordhoogte, of dat deze misschien helemaal niet zal komen.

bitcoin koers 1 jaar
Bitcoin koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Echter, gegevens van CoinGlass en analyses van eerdere jaren geven aan dat er in het vierde kwartaal van halving-jaren vaak significante winsten werden geboekt.

Historische prestaties en verwachtingen

Historisch gezien heeft Bitcoin in halving-jaren indrukwekkende rendementen behaald in Q4, met stijgingen van 58% en 168% in 2016 en 2020. Een soortgelijke stijging in 2024 zou de Bitcoin koers naar ongeveer $95.000 dollar kunnen duwen, dicht bij de symbolische $100.000 dollar grens.

Op basis van deze gegevens en de historische prestaties heeft Bitcoin een 73% kans om in het vierde kwartaal van 2024 te rallyen.

Technische analyse en marktweerstand

De prijsactie van Bitcoin vertoont een reeks van hogere dieptepunten op de dagelijkse grafiek, maar blijft steken onder de 200-daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde (EMA).

De CryptoQuant CEO, Ki Young Ju, heeft opgemerkt dat de munt zich in een accumulatiefase bevindt, wat kan wijzen op een mogelijke parabolische opwaartse trend zodra het laatste kwartaal van 2024 begint.

Marktweerstand en potentieel

De 200-daagse EMA, dichtbij de prijsrange van $59,500 tot $61,300 waar aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin eerder zijn gekocht, vormt een aanzienlijke weerstand. Er zal aanzienlijke vraag nodig zijn om de koers voorbij deze weerstanden te duwen.

Als dit niet lukt, waarschuwt analist Mark Cullen dat de prijs van Bitcoin kan dalen naar niveaus rond $57,500 of zelfs lager naar $54,500.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Analist: Enorme rally voor Bitcoin voorspeld in laatste kwartaal appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!