De BLOX app ziet een opvallende stijger in de naam van: Avalanche (AVAX). De native token van het layer-1 blockchain platform heeft in de afgelopen 24 uur een indrukwekkende stijging van meer dan 11% laten zien. Deze positieve ontwikkeling roept vragen op over de oorzaken en de mogelijke voortzetting van deze trend.

Banner Default 6 (Favoriete crypto's)

Einde van een lange daling?

Na bijna zes maanden van gestage daling lijkt AVAX eindelijk wat verlichting te zien. De token wordt momenteel verhandeld rond de $25,87, waarmee het een van de best presterende munten in de top 100 cryptocurrencies is qua marktkapitalisatie. Deze opleving is een welkome verandering voor AVAX-bezitters, zeker gezien het feit dat de token op 5 augustus nog zijn laagste waarde in negen maanden tijd bereikte met een prijs van $17,29.

Factoren achter de stijging

Verschillende factoren lijken bij te dragen aan de huidige prijsbeweging van AVAX. Ten eerste is er optimisme rond het token unlock-schema. Beleggers zijn positief over het feit dat de frequentie van token unlock-gebeurtenissen na 2024 aanzienlijk zal afnemen. Daarnaast trekt het Avalanche-netwerk nieuwe investeerders aan. Zo heeft Grayscale Investments de lancering van de “Grayscale Avalanche Trust” aangekondigd, terwijl Franklin Templeton zijn Franklin Onchain US Government Money Fund heeft uitgebreid naar het Avalanche-netwerk.

Technische indicatoren zijn positief

Ook de technische indicatoren wijzen op een positieve trend. De Relative Strength Index (RSI) staat momenteel op 61,47, wat een sterk bullish signaal is zonder in overbought territorium te komen. Het handelsvolume is met 88,85% gestegen tot ongeveer $461 miljoen, en de marktkapitalisatie is gegroeid tot $10,4 miljard, een stijging van 11,35% in een dag.

Bron: https://www.tradingview.com/chart/AVAXUSD/CuhIPI66-Avalanche-Recovery/

Voorzichtig optimisme

Hoewel de huidige signalen positief zijn, blijft voorzichtigheid geboden. De cryptomarkt staat bekend om zijn volatiliteit. Toch zijn er bemoedigende tekenen, zoals de prijs van AVAX die zich net boven de bovenste Bollinger Band bevindt, wat wijst op een comfortabele handelspositie.

The post Waarom blijft Avalanche (AVAX) maar door stijgen? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!