Het Japanse technologiebedrijf Casio, onder jongeren voornamelijk bekend als de fabrikant van de bekende G-Shock horloges, heeft een samenwerking aangekondigd met de move-and-earn Web3 lifestyle-app STEPN GO om vier soorten sneakers uit te brengen als limited-edition NFT’s.

Volgens de aankonding maakt de samenwerking deel uit van het VIRTUAL G-SHOCK-project, waarbij 800 NFT-sneakers in vier ontwerpen geproduceerd zullen worden. Deze NFT-sneakers zullen van 26 tot en met 29 augustus verkrijgbaar zijn via de Raffle Mint op MOOAR, de NFT-marktplaats van FSL.

In de aankondiging stond tevens dat de sneakerontwerpen “verschillende kenmerken van het merk G-SHOCK” zullen bevatten. Dit omvat kleuren, vormen en structuren die zijn geïnspireerd op producten uit de sportieve G-SQUAD-lijn van G-SHOCK-uurwerken.

Volgens de teams zijn deze sneakers niet alleen ontworpen om aantrekkelijk te zijn in virtuele ruimtes, maar ook om de schokabsorptie van het merk te benadrukken wanneer gebruikers zich bezighouden met fysieke activiteiten zoals hardlopen.

STEPN GO is een populaire lifestyle-app die profiteert van de voordelen van Web3. Hiermee kunnen gebruikers beloningen verdienen voor hun dagelijkse bewegingen en sociale interacties. Dit omvat het kopen en delen van NFT-sneakers.

In april van dit jaar werkte STEPN ook al samen met Adidas onder de vlag ‘STEPN x adidas: Step into the Future.’ Deze samenwerking begon met een gelimiteerde oplage van 1.000 Adidas x STEPN co-branded Genesis Sneakers op de Solana-blockchain.

Het bericht Casio G-Shock komt met NFT-sneakers in samenwerking met STEPN GO verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!