De financiële wereld staat op scherp na een belangrijke toespraak van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell. Tijdens het jaarlijkse economische symposium in Jackson Hole gaf Powell een duidelijk signaal af: de tijd is rijp om de rentetarieven te verlagen.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Duidelijke boodschap aan de markten

“De richting is duidelijk,” zei Powell in zijn toespraak. “De timing en het tempo van de renteverlagingen zullen afhangen van inkomende data, de ontwikkelende vooruitzichten en de balans van risico’s.” Deze uitspraak komt ruim drie weken voor de Fed-vergadering van 17-18 september, waar naar verwachting de eerste renteverlaging sinds 2020 zal worden aangekondigd.

Arbeidsmarkt als sleutelfactor

Powell erkende de recente verzwakking van de arbeidsmarkt. Het laatste banenrapport toonde aan dat er in juli slechts 114.000 banen werden toegevoegd, terwijl de werkloosheid steeg naar 4,3%, het hoogste niveau sinds oktober 2021. “Het lijkt onwaarschijnlijk dat de arbeidsmarkt binnenkort een bron van verhoogde inflatoire druk zal zijn,” aldus Powell.

Inflatiedoelstelling in zicht

De Fed-voorzitter benadrukte de vooruitgang in het terugdringen van de inflatie. “Vier en een half jaar na de komst van COVID-19 vervagen de ergste pandemie-gerelateerde economische verstoringen,” zei hij. “De inflatie is aanzienlijk gedaald… Hoewel de taak niet voltooid is, hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt in de richting van dat resultaat.”

Verwachtingen voor september

De markten hebben de boodschap van Powell duidelijk opgevangen. Beleggers prijzen nu een bijna 100% kans in dat de Fed volgende maand de rente zal verlagen. De verwachtingen voor een verlaging van 0,25% versus 0,50% staan op ongeveer twee tegen een.

Wat betekent dit voor jou als belegger?

Voor crypto traders en investeerders in het algemeen kunnen deze ontwikkelingen interessante kansen bieden. Lagere rentetarieven maken risicovolle activa, waaronder cryptocurrencies, vaak aantrekkelijker voor investeerders.

Hoewel een renteverlaging positief kan zijn voor de markten, blijven er onzekerheden bestaan over de economische vooruitzichten en de snelheid waarmee de Fed zal handelen.

De komende weken zullen belangrijk zijn voor beleggers om hun strategieën aan te passen aan dit nieuwe monetaire landschap. 

The post Positief nieuws: Fed-voorzitter Powell zegt dat “De tijd is gekomen om de rente te verlagen” appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!