De Amerikaanse autoriteiten hebben Michelle Bond, de partner van voormalig FTX Digital Markets mede-CEO Ryan Salame, aangeklaagd wegens overtredingen van de wet op de campagnefinanciering. Volgens de aanklacht, die op 22 augustus werd geopenbaard in de Amerikaanse rechtbank voor het Southern District van New York, beschuldigde de Amerikaanse aanklager Damian Williams Bond en een niet nader genoemde medesamenzweerder ervan illegaal haar campagne voor het Huis van Afgevaardigden in 2022 te hebben gefinancierd.

Bond wordt beschuldigd van samenzwering om onrechtmatige campagnebijdragen te veroorzaken, het veroorzaken en accepteren van buitensporige campagnebijdragen, het veroorzaken en ontvangen van een onrechtmatige bedrijfsbijdrage en het veroorzaken en ontvangen van een conduit-bijdrage.

Het schandaal rond de campagnefinanciering

De niet nader genoemde medesamenzweerder, waarschijnlijk verwijzend naar Salame, zou een betaling van $400.000 van het bedrijf aan Bond hebben geregeld. Aanklagers beweren dat ze valse verklaringen heeft afgelegd aan de Federal Election Commission en een congrescommissie om het gedrag van haarzelf en haar medesamenzweerder te verbergen.

michelle bond schuldig ftx
Bron.

Bond deed mee als Republikein om het 1e Congresdistrict van New York te vertegenwoordigen in 2022, maar haar campagne ging niet verder dan de voorverkiezing van de partij.

Juridische problemen van partner Ryan Salame

In september 2023 bekende Salame schuldig te zijn aan samenzwering om een niet-gelicentieerd geldtransmissiebedrijf te exploiteren en betrokkenheid bij fraude met campagnefinanciering. Een federale rechter veroordeelde de voormalige FTX-executive tot 7,5 jaar gevangenisstraf, waar hij op 13 oktober moet verschijnen.

Op 21 augustus dienden de advocaten van Salame een verzoekschrift in om zijn schuldbekentenis ongeldig te verklaren, waarbij werd beweerd dat hij een mondelinge overeenkomst met de aanklagers had dat Bond niet zou worden aangeklaagd.

Na de juridische problemen

Tussen deze juridische verwikkelingen door lanceerde Bond een denktank gericht op crypto om een “gunstig regelgevend klimaat” te helpen creëren voor financiële technologie, digitale activa en kunstmatige intelligentie. Sinds 2023 is zij CEO van het adviesbureau Capitol Advisory.

Voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried werd in maart na een rechtszaak in 2023 veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf. Zijn juridisch team heeft een kennisgeving van beroep ingediend.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Juridische problemen stapelen zich op voor FTX-execs: Michelle Bond nu ook beschuldigd appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!