De prijs van Bitcoin (BTC) steeg fors nadat Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, tijdens het Jackson Hole symposium op vrijdag een toegenomen vertrouwen uitte dat de inflatie in de Verenigde Staten op een duurzame weg terug is naar 2%. Powell gaf aan dat de centrale bank mogelijk de rentetarieven gaat verlagen.

“Het is tijd voor een beleidsaanpassing. De richting is duidelijk, en het moment en tempo van de renteverlagingen zullen afhangen van binnenkomende gegevens, de evoluerende vooruitzichten en de balans van risico’s,” zei hij.

Bitcoin doorbreekt $62.000

Na de toespraak van Powell steeg Bitcoin boven de $62.000, met lokale hoogtepunten van $62.323 op het Bybit platform. Deze stijging kwam als reactie op de bevestiging van de Fed-voorzitter dat de rentetarieven waarschijnlijk zullen dalen, wat investeerders verwelkomden met een positieve marktreactie.

bitcoin koers 24 uur
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Globale crypto- en aandelenmarkt reageert

De wereldwijde marktkapitalisatie van cryptocurrencies steeg naar $2,28 biljoen, een toename van 0,6% in de laatste 24 uur, blijkt uit gegevens van CoinGecko.

Ook de aandelenmarkten reageerden positief; de Dow Jones Industrial Average klom met 417 punten of 1%, de S&P 500 won 1,2% en de Nasdaq Composite steeg met 1,8%, waarbij technologieaandelen de leiding namen in de vroege handel in New York.

Vooruitzichten voor renteverlagingen

Volgens het CME FedWatch-hulpmiddel is er nu een kans van 67,5% op een renteverlaging van 25 basispunten en een kans van 32,5% op een verlaging van 50 basispunten tijdens de volgende vergadering van de Federal Open Market Committee (FOMC) op 18 september. Jag Kooner, hoofd derivaten bij Bitfinex, zei dat de toespraak van Powell bij Jackson Hole een belangrijke indicator was voor wat te verwachten bij de volgende FOMC-vergadering.

“De toespraak van vandaag zal waarschijnlijk de toon zetten voor september, waarbij beleggers nauwlettend zullen letten op Powell’s interpretatie van recente gegevens en eventuele hints over de omvang en timing van toekomstige verlagingen,” vertelde Kooner aan The Block.

Analyse en toekomstige verwachtingen

Met de aankomende renteverlagingen en het optimisme in zowel de crypto- als aandelenmarkten, blijft Bitcoin een cruciaal punt van belang voor beleggers.

Michaël van de Poppe, oprichter en CEO van handelsfirma MNTrading, merkte op dat de recente kapitaalinflux in Amerikaanse spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) suggereert dat een doorbraak boven $62.000 waarschijnlijk is. “Gezien de enorme toestroom die we de afgelopen week in de ETF hebben gezien, zullen we waarschijnlijk die uitbraak hebben,” schreef hij.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Bitcoin stijgt boven $62.000 na Powell’s rentebeleid wijziging appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!