De tweede solana exchange-traded fund (ETF) is goedgekeurd in Brazilië. De nieuwe solana-ETF wordt door een lokale investeringsbank BTG Pactual gelanceerd in samenwerking met vermogensbeheerder Hashdex. Dit werd bekend gemaakt door de Braziliaanse Securities and Exchange Commission (CVM).

Brazilië keurt de tweede SOL ETF goed

De CVM, de Braziliaanse toezichthouder, heeft bekend gemaakt in zijn centrale database dat ze de tweede solana-ETF hebben goedgekeurd. Volgens de CVM database zal de solana ETF worden aangeboden door een Braziliaanse vermogensbeheerder Hashdex. Hashdex gaat de solana-ETF aanbieden in samenwerking met de investeringsbank BTG Pactual.

Hashdex is een zeer grote speler in de ETF sector, waardoor ze al een ruim vermogen van $962 miljoen hebben opgebouwd. Ze hebben al vele verschillende producten naar buiten gebracht zoals Bitcoin en Ethereum gebaseerde ETF’s en de Nasdaq Crypto Index.

Voordelen van een nieuwe solana-ETF voor de markt

Op het moment dat er een solana-ETF wordt goedgekeurd, wekt dit meer enthousiasme voor Solana. Dit wakkert een hoop speculatie aan, waardoor dit wereldwijd een positieve impact heeft. Hierdoor kan Solana gaan stijgen.

De solana-ETF zorgt er ook voor dat investeerders kunnen investeren, zonder de moeilijkheid van het beheren van de activa. Dit zorgt ervoor dat investeerders sneller zullen instappen. Daarnaast zorgen ETF’s ervoor dat er een strengere regulering is. Dit zorgt voor meer transparantie en er is dan meer toezicht op de cryptomarkt. Dit geeft vertrouwen om te investeren in de solana-ETF, omdat dit een minder groot risico vormt voor de investeerders.

De goedkeuring van de eerste solana-ETF

Begin deze maand, op 8 augustus, werd de eerste solana-ETF al goedgekeurd door de CVM. Deze ETF werd niet aangeboden door Hashdex, maar door het Braziliaanse vermogensbeheerder bedrijf QR Asset in samenwerking met Vortx. Het is het eerste product in zijn soort in Brazilië.

Daarnaast is het ook één van de eerste op Solana gebaseerde exchange-traded products (ETP’s) wereldwijd. In dezelfde maand is dus de tweede solana-ETF in Brazilië goedgekeurd. Het is duidelijk dat het tempo in Brazilië een stuk hoger ligt dan in de Verenigde Staten, waar de komst van Solana ETF’s nog een onzekerheid is.

Laatste dagen: OKX geeft Nederlanders €50 in bitcoin gratis

Klaar om stappen in crypto te zetten? Of het nou Bitcoin, Ethereum of PEPE is, als lezer van Crypto Insiders ontvang jij een welkomstbonus tot 50 euro gratis in bitcoin op OKX.

Meld je voor 29 augustus aan voor een gratis OKX-account en ontvang jouw gratis bitcoin bonus.

  1. Meld je aan bij OKX
  2. Doe een storting
  3. Ontvang je bonus

Bekijken & aanmelden

Het bericht Brazilië omarmt Solana: Tweede ETF goedgekeurd in cryptoland verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!