De koers van toncoin (TON) maakte afgelopen nacht een forse duik. TON is in de afgelopen 24 uur al met bijna 20% gedaald en daalt op het moment van schrijven nog steeds.

De crash volgt na nieuws over de arrestatie van Telegram CEO Pavel Durov.

Telegram CEO Pavel Durov opgepakt in Frankrijk

Kort voor middennacht rapporteerde Franse media dat Durov, de CEO en oprichter van berichtenapp Telegram, is opgepakt.

Durov werd gearresteerd op de Le Bourget luchthaven in Parijs. Hij werd opgepakt nadat het OFMIN, een speciale politie-eenheid, een arrestatiebevel had afgegeven.

Volgens het arrestatiebevel zou Telegram te weinig doen om illegale activiteiten tegen te gaan op het sociale mediaplatform en Durov wordt hier verantwoordelijk voor gehouden.

Telegram hét chatplatform voor georganiseerde misdaad?

Volgens de Franse politie is Telegram de laatste jaren uitgegroeid tot hét favoriete platform  voor de georganiseerde misdaad.

Durov wordt verweten dat hij te weinig onderneemt om strafbare feiten aan te pakken op Telegram, waaronder drugshandel, kinderporno en fraude met crypto. Ook zou Telegram onvoldoende samenwerken met opsporingsdiensten.

Opvallend aan de arrestatie is dat de Franse politie verbaasd is dat Durov überhaupt aanwezig was in Frankrijk. Hij wist namelijk dat hij daar gezocht werd.

Elon Musk heeft op Twitter onmiddellijk opgeroepen tot de vrijlating van Durov. Telegram zelf heeft nog geen reactie gegeven op de arrestatie. Toncoin, ooit ontwikkeld door Telegram, maar daarna afgesplitst, heeft wel een reactie gegeven:

Toncoin (TON) koers daalt met 20%

Het is momenteel nog onduidelijk wat de gevolgen van de arrestatie zullen zijn voor de toekomst van Telegram en voor toncoin.

Direct na het nieuws naar buitenkwam, dook de TON koers van $6,80 naar $5,60. Daar vond de koers even steun, maar vanochtend zakt TON nog dieper en komt momenteel op $5,38 uit.

Daarmee staat TON Vandaag 19,8% in het rood en valt de munt uit de top 10 grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie. Tron (TRX) heeft TON nu ingehaald en cardano (ADA) komt zeer dicht in de buurt.

toncoin koers 2508

Het bericht Toncoin stort in na schokkende arrestatie Telegram CEO Pavel Durov verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!