Ethereum zat een aantal dagen vast tussen de koersen van 2.500 dollar en 2.700 dollar, maar is hier vrijdag uitgebroken. Hierdoor kan de munt verder stijgen naar een belangrijk prijslevel, en als die daar doorheen komt, kan ETH een mooie periode tegemoet gaan. Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat ETH ervoor?

We beginnen deze analyse met de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur, zodat we een goed beeld krijgen van de prijslevels die belangrijk zijn.

Deze prijslevels zijn in de grafiek hierboven aangegeven als grijze en blauwe zone. De grijze zone ligt rond een prijs van 2.100 dollar, en de blauwe rond 2.900 dollar. De munt zakte onlangs door de blauwe zone, waardoor een flinke daling ontstond. Ethereum verloor hierdoor ongeveer 25 tot 30% van zijn waarde, maar vond vervolgens ondersteuning bij de onderste zone.

Sindsdien doet ETH het weer uitstekend. Er was een herstel van van 25%, maar hing vervolgens voor langere tijd vast tussen twee koersen. Deze zijn aangegeven als oranje en groene lijn; de koersen van 2.500 en 2.700 dollar. Het is lastig om dit overzichtelijk te krijgen op de dagelijkse grafiek, en daarom gaan we even inzoomen.

Kan de munt voorbij de blauw zone?

Hieronder zien we de 4-uurs grafiek, waar elke candle voor 4 uur staat. Zoals je kan zien bewoog de munt – met uitzondering van een kleine afwijking – perfect tussen deze lijnen. Eén candle buiten deze lijnen zou waarschijnlijk voor een verdere beweging in die richting zorgen.

Het duurde even voordat dit lukte, maar vrijdag had ETH succes. Het is positief om te zien dat de munt aan de bovenkant uitbrak, want daardoor zou het niet raar zijn de prijs binnenkort de 2.900 dollar aantikt. Dit is dan ook de verwachting als de koers niet meer tussen de twee lijnen terecht komt.

De plek van 2.900 dollar is echter een zone waar de munt veel weerstand kan ervaren. Zoals je al zag bij de eerste grafiek, is dit een plek waar vaak koersveranderingen plaatsvinden. Mocht de munt hier dus niet voorbij komen, dan is de kans groot dat we vanuit daar een daling gaan zien. Dit is ook het geval als de prijs weer onder de groene lijn terecht komt.

Maar, zoals gebruikelijk is met belangrijke prijslevels – dus als de munt voorbij 2.900 dollar beweegt – dan kan ETH een mooie periode tegemoet gaan. In dat geval zal de blauwe zone geen weerstand, maar juist een ondersteuning worden, wat een positief effect heeft op de rest van de koers. Blijf deze prijslevels daarom goed in de gaten houden.

The post Analyse: Ethereum breekt omhoog, kan de koers voorbij 2.900 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!