De Chang hard fork, een belangrijke update voor het Cardano-netwerk, is uitgesteld tot 1 september. Deze upgrade wordt door CEO Charles Hoskinson verkocht als een grote stap in de richting van volledige decentralisatie en meer invloed voor de gemeenschap. Maar wat betekent dat precies?

Cardano houders krijgen meer rechten

De Chang hard fork luidt de Voltaire-periode in, waarin houders van de ADA-cryptomunt meer te zeggen krijgen over de toekomst van het netwerk. Deze upgrade geeft hen de mogelijkheid om te stemmen over voorstellen, vertegenwoordigers te kiezen, en veranderingen in het protocol te beïnvloeden.

Banner Cardano 1

Tot nu toe werden deze beslissingen vooral genomen door Input Output Global (IOG), het bedrijf achter Cardano. Met deze upgrade verschuift de macht naar de gemeenschap, wat een belangrijke verandering betekent voor het netwerk.

Naast deze nieuwe manier van besturen, brengt de upgrade ook technische verbeteringen met zich mee. Zo wordt de beveiliging versterkt, de schaalbaarheid verbeterd, en wordt er meer ondersteuning geboden voor slimme contracten en gedecentraliseerde apps (DApps).

Geen hard forks meer

Een uniek aspect van Cardano is de Hard Fork Combinator (HFC) technologie, die ervoor zorgt dat upgrades zonder problemen kunnen worden doorgevoerd, zonder dat de blockchain in tweeën wordt gesplitst – iets wat bij andere netwerken vaak voorkomt. Dit wordt in cryptotermen een hard fork genoemd.

Dankzij de HFC kan Cardano zonder onderbrekingen overgaan op de nieuwe versie. Voor de Chang hard fork kan plaatsvinden, moet 70% van de operators van staking pools hun systemen hebben geüpdatet en moet 80% van de beurzen klaar zijn om de nieuwe versie te ondersteunen. Dit zorgt ervoor dat de overgang soepel en veilig verloopt.

Streefdatum is 1 september

Oorspronkelijk zou de update eind augustus 2024 plaatsvinden, maar deze is nu uitgesteld. Charles Hoskinson, mede-oprichter en CEO van IOG, gaf via X uitleg over de vertraging. Hij benadrukte dat hoewel de upgrade klaar is, grote exchanges zoals Binance meer tijd nodig hebben om hun systemen aan te passen.

Hoskinson vergeleek de vertraging met een raketlancering die wacht op beter weer – een verstandige keuze om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. De nieuwe streefdatum is nu 1 september.

The post Belangrijke Cardano upgrade Chang uitgesteld tot 1 september, wat is er aan de hand? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!