Worldcoin (WLD) wordt weer flink onder vuur genomen, ditmaal in Colombia. De Colombiaanse Superintendence of Industry and Commerce (SIC), de belangrijkste toezichthouder van het land, heeft Worldcoin en het bedrijf erachter, Tools for Humanity, beschuldigd van vermeende schendingen van het regime voor de bescherming van persoonsgegevens.

Beschuldigingen in de richting van Worldcoin

De SIC heeft een melding gemaakt tegen Worldcoin. Deze melding bestaat uit een eerste aanklacht die zonder formele beschuldiging wordt gestart:

“Attentie: De SIC heeft een aanklacht opgesteld tegen WORLDCOIN FOUNDATION en TOOLS FOR HUMANITY CORPORATION wegens vermeende schendingen van het regime voor de bescherming van persoonsgegevens.”

In de brief laat de SIC weten:

“Het doel van de procedure is om vast te stellen of de onderzochte bedrijven het Colombiaanse regime voor de bescherming van persoonsgegevens hebben geschonden bij het verzamelen van gevoelige persoonsgegevens in verband met de implementatie van het beleid voor de verwerking van persoonsgegevens en privacyverklaringen.”

Volgens de gegevens op haar website verzamelt Worldcoin momenteel de gegevens van individuen met haar Orb-apparaat op 25 locaties in Colombia, waaronder de hoofdstad en zes andere steden. Als Worldcoin schuldig wordt bevonden, kan de SIC economische sancties opleggen in combinatie met tijdelijke opschorting of onmiddellijke en definitieve opschorting.

Commentaar op werkzaamheden Worldcoin

Het project van Worldcoin wordt vanuit alle kanten nauw in de gaten gehouden. Daarnaast zijn de werkzaamheden van het bedrijf al in meerdere landen opgeschort. Zo heeft Spanje in juni besloten de activiteiten van Worldcoin op te schorten.

Dit heeft vooral te maken met de grote controverse rondom Worldcoin. Het project wordt gezien als een inbraak op de privacy van individuen. Verschillende instanties zijn onderzoeken begonnen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, naar de werkzaamheden van Worldcoin. Tot nu toe lijkt het erop dat Worldcoin in verschillende delen van de wereld verboden wordt.

In Latijns Amerika, in landen zoals Chili, Argentinië en nu ook Colombia, heeft Worldcoin te maken gekregen met rechtszaken en sancties. Het is nu nog maar de vraag hoe ze van deze rechtszaak af gaan komen. Als Colombia besluit de werkzaamheden van Worldcoin op te schorten, zal dit geen goed teken zijn voor het bedrijf.

Het bericht Worldcoin’s problemen stapelen op – weer een land opent aanval verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!