De Honkong spot bitcoin (BTC) exchange traded funds (ETF’s) hebben recentelijk een belangrijke mijlpaal bereikt: 2 miljard Hongkongse dollars (ter waarde van 250 Amerikaanse dollar) aan totaal beheerd vermogen. Dit neemt niet weg dat er nog een grote afstand te overbruggen is met de Amerikaanse spot bitcoin ETF’s.

Trage start bij lancering bitcoin fondsen zorgt voor achterstand

De Hongkong spot bitcoin ETF’s werden op 30 april officieel gelanceerd evenals ethereum (ETH) spot ETF’s. Het ging om drie bitcoin ETF’s en drie ethereum ETF’s. In de eerste week na de lancering stond het handelsvolume van de bitcoin spot ETF’s op zo’n $262 miljoen. Van dit bedrag was echter het merendeel al toegezegd voordat de lancering überhaupt had plaatsgevonden. Uiteindelijk was de werkelijke instroom van die eerste week na de lancering maar $14 miljoen dollar.

Hoewel dit echt geen slechte cijfers zijn, is het niet te vergelijken met de handelsvolumes die de Amerikaanse bitcoin ETF’s zagen op de eerste dag. Daar ging het namelijk om $4,6 miljard. De achterstand die de Hongkong bitcoin spot ETF’s hadden en dus nog steeds hebben op de Amerikaanse Spot bitcoin ETF markt sinds de lancering is nog altijd niet weggewerkt.

Waar staan de 3 Hongkong spot BTC ETF’s nu?

De Bosera Hashkey bitcoin ETF, China asset management (AMC) bitcoin ETF en Harvest global investments bitcoin ETF vormen samen de Hongkong Spot BTC beursverhandelde fondsen. In de afgelopen week zagen deze drie BTC ETF’s een totale instroom van zo’n 247 BTC. Het totale aantal BTC komt daarmee op 4.450 BTC wat met de huidige bitcoin koers neerkomt op een beheerd vermogen van $269 miljoen, aldus Sosovalue.

AMC en Harvest global investments beheren samen ongeveer 58 procent van het totale beheerd vermogen, neerkomend op HK$1,3 miljard. De derde partij, Bosera Hashkey beheert het overige deel, wat dus neerkomt op HK$776 miljoen (42%).

Een van de redenen waarom de Amerikaanse spot bitcoin ETF’s een grote voorsprong hebben op de Hongkong spot bitcoin ETF’s zijn de investeringsmogelijkheden. Waar er in Amerika 11 verschillende bitcoin ETF’s worden aangeboden, zijn dit er in Hongkong dus maar drie. Investeerders hebben dus minder vrije keuze. Daarnaast hebben investeerders  op het Chinese geen toegang tot de fondsen. Bloomberg-analist Balchunas zei destijds dat het een “goede prestatie” zou zijn als de fondsen in hun eerste twee jaar 2 miljard Amerikaanse dollars aan vermogen zouden verzamelen.

Op dit moment staat de koers van bitcoin op $64.020, waarmee de koers op gelijke hoogte staat als 24 uur geleden.

Het bericht Bitcoin fondsen Hongkong behalen miljardenmijlpaal verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!