Het is over met de pret. De vakanties zijn voorbij, de snelwegen vullen zich weer en de treinen piepen en kraken van het overgewicht. Tijd voor een somber bericht over de cryptomarkt. Waar Bitcoin, Pepe en vele andere crypto’s miljoenen investeerders rijk hebben gemaakt, kent 2024 ook een boel verliezers.

We moeten het hebben over Arbitrum, Cosmos, Matic, Injective en Polygon. Cardano krijgt een (on)eervolle benoeming.

Arbitrum (ARB)

Arbitrum was ooit een veelbelovende munt in de ogen van investeerders, maar dit jaar is het misgegaan. De waarde is met maar liefst 61,64% gedaald, en de munt staat nu op 0,54 euro. Van de marktkapitalisatie, oftewel de totale waarde van alle ARB-munten samen, is nog maar 1,43 miljard euro over.

Het handelsvolume van ARB is de afgelopen tijd ook flink gezakt naar 237,31 miljoen euro. Voor investeerders is dit een zure appel om door te bijten.

Cosmos (ATOM)

Cosmos, een munt die altijd stabiel leek, heeft in 2024 ook een flinke dreun gekregen. De waarde is meer dan gehalveerd, met een daling van 54,04%.

De koers van ATOM is nu 4,57 euro, en de marktkapitalisatie is gedaald naar 1,79 miljard euro. Het handelsvolume ligt op 295,64 miljoen euro. Dit zijn geen cijfers om vrolijk van te worden.

Polygon (MATIC)

Polygon, ook wel bekend als MATIC, is ook hard geraakt. De munt heeft 46,70% van zijn waarde verloren en staat nu op 0,47 euro.

De marktkapitalisatie is nog 3,74 miljard euro, met een handelsvolume van 643,42 miljoen euro. Voor de fans van Polygon is dit jaar een flinke tegenvaller.

Injective (INJ)

Injective is een van de nieuwere spelers in de markt, maar dat heeft niet geholpen om de waarde op peil te houden. Met een daling van 43,13% staat de INJ koers nu op 19,68 euro.

De marktkapitalisatie is 1,84 miljard euro, en het handelsvolume bedraagt 320,58 miljoen euro. Ook deze munt heeft duidelijk een moeilijk jaar achter de rug.

Polkadot (DOT)

Als laatste hebben we Polkadot, een munt die altijd populair was, maar dit jaar toch 42,87% van zijn waarde heeft ingeleverd. De koers per DOT staat nu op 4,31 euro.

De marktkapitalisatie is gezakt naar 4,26 miljard euro, en het handelsvolume ligt op 289,96 miljoen euro. Voor Polkadot-aanhangers is 2024 geen topjaar geweest.

Dit jaar heeft dus laten zien dat niet elke crypto de beloftes waarmaakt. Nu de vraag, als jij deze crypto’s in je wallet hebt, bewaar je deze dan in hoop op betere tijden? Of wordt het tijd om afscheid te nemen van deze zwakkere broeders.

The post Dit zijn de grootste crypto losers van 2024 appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!