Pavel Durov, de oprichter en CEO van Telegram, is gisteren in Frankrijk gearresteerd. Durov, die met een vrouw en lijfwacht vanuit Azerbeidzjan naar de exclusieve luchthaven Le Bourget in Parijs reisde, werd daarbij onmiddellijk in hechtenis genomen.

De arrestatie volgde op een bevel van OFMIN, een Franse organisatie die zich inzet tegen seksuele uitbuiting van kinderen. Dit incident heeft tot grote onrust geleid, gezien Durov bekend staat om zijn sporadische bezoeken aan Europa, specifiek om dergelijke situaties te vermijden.

Telegram spreekt zich uit

Telegram heeft via hun Telegram News kanaal een officiële verklaring uitgebracht, waarin de volledige steun voor Durov wordt uitgesproken en de hoop op een snelle oplossing wordt geuit. De verklaring benadrukt de complexiteit van de situatie, waarbij nog steeds onduidelijkheid heerst over de precieze aanklachten tegen Durov.

Er zijn berichten dat hij zou zijn gearresteerd wegens vermeende tekortkomingen in de moderatie van het Telegram platform, maar concrete details ontbreken nog.

telegram ceo pavel durov arrestatie
Bron: Telegram.

Juridische verwikkelingen en internationale reacties

De Franse autoriteiten hebben tot op heden geweigerd samen te werken met de Russische ambassade, wat de situatie nog gecompliceerder maakt. Er wordt verwacht dat op maandag 26 augustus een officiële verklaring wordt afgegeven door de autoriteiten in Parijs, wat mogelijk meer licht zal werpen op de zaak.

Financiële impact

De arrestatie heeft niet alleen juridische en diplomatieke gevolgen; financieel gezien heeft het nieuws ook een duidelijke impact gehad. De prijs van Telegram’s eigen cryptomunt, Toncoin, is bijna 12% gedaald na de bekendmaking van de arrestatie.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Onzekerheid rondom status Pavel Durov na arrestatie in Parijs appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!