Digital Currency Group (DCG), de blockchain-investeringsgigant opgericht in 2015, heeft bekendgemaakt dat zij al hun kortlopende schulden per juni hebben afgelost. Dit was een uitdagende klus waarbij meer dan $1 miljard werd terugbetaald aan crediteuren over een periode van 18 maanden.

Deze schuldafbouw werd ondersteund door een sterke prestatie in de eerste helft van het jaar. Desondanks blijft er een grote uitdaging bestaan: een promesse van $1,1 miljard aan hun failliete crypto-leeneenheid Genesis, die pas in 2032 hoeft te worden voldaan.

Een turbulente periode

De problemen voor DCG en Genesis begonnen in 2022, toen de markt werd opgeschud door de ineenstorting van Three Arrows Capital (3AC) en de crypto exchange FTX. Genesis, die miljarden had uitgeleend aan 3AC, bleef achter met enorme verliezen toen het handelsimperium van Su Zhu en Kyle Davies instortte.

genesis dcg genesis schuldenvrij
Bron: The Block op X.

DCG moest bijspringen met contante injecties en de beruchte promesse van $1,1 miljard om Genesis drijvende te houden.

Juridische strijd en schikking

In oktober van het vorige jaar nam procureur-generaal Letitia James van New York stappen door een rechtszaak aan te spannen tegen Genesis, DCG en Gemini. Ze beschuldigde de bedrijven van het misleiden van investeerders. De bedrijven verdedigden zich door de aantijgingen als ongegrond te bestempelen.

Ondanks deze juridische perikelen heeft een faillissementsrechter in mei een schikking van $2 miljard goedgekeurd tussen Genesis en het kantoor van de NYAG, waarmee een deel van de problemen van de lijst kon worden geschrapt.

Herstel en toekomstperspectief

Volgens de laatste brief aan de aandeelhouders van DCG heeft het bedrijf samen met Genesis aanzienlijke vooruitgang geboekt in het terugbetalen van de crediteuren van Genesis, waaronder crypto exchange Gemini, die klantendeposito’s had uitgeleend via hun “Earn”-programma.

Meer dan 99% van de ruim 200.000 claimhouders van Genesis ontvangt een volledige terugbetaling, wat DCG beschrijft als “een buitengewone herstel voor elk faillissement.”

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Digital Currency Group wist schulden uit en bereidt zich voor op juridische uitdagingen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!