De spanningen in het Midden-Oosten lopen op en als gevolg daarvan zijn de stijgingen van Bitcoin en aandelen even gepauzeerd. Vrijdag was de markt nog extreem bullish vanwege het aankondigen van renteverlagingen door de Amerikaanse centrale bank.

Vandaag is dat anders en zien we de olieprijzen stijgen, terwijl het Midden-Oosten zich lijkt voor te bereiden op een escalatie van de conflicten in de regio.

Wat is er gebeurd?

Het Israëlische leger heeft enkele Hezbollah targets in het zuiden van Libanon gebombardeerd en nu is het volgens de experts een kwestie van wachten op verdere escalatie. Wat dat betreft is er daar allesbehalve sprake van een gezellige situatie en daar lijkt de markt nu ook last van te ondervinden.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Daardoor is de aandacht afgeleid van afgelopen vrijdag. Destijds kondigde Fed-voorzitter Jerome Powell immers nog aan dat zijn Amerikaanse centrale bank klaar is om te beginnen met het verlagen van de rente.

Met die aankondiging gaf hij eigenlijk aan dat de focus van de Amerikaanse centrale bank niet meer puur en alleen op de inflatie ligt. Vanaf nu ligt de focus weer op het duale mandaat: het stabiel houden van de prijzen, maar ook de arbeidsmarkt (economie).

Terwijl het conflict in de Midden-Oosten zorgt voor onzekerheid in de markten, waren de uitspraken van Powell juist behoorlijk bullish. Nu is het te hopen dat de escalatie in het Midden-Oosten een storm in een glas water is, want totale escalatie kunnen we daar niet gebruiken.

Focus op woensdag en donderdag

Voor de rest van deze handelsweek ligt de focus in principe op komende woensdag en donderdag. Woensdag is het de beurt aan Nvidia om zijn kwartaalcijfers voor Q2 2024 te presenteren. De bullmarkt op de aandelenmarkt is voor een groot deel afhankelijk van de resultaten van Nvidia en het narratief rondom kunstmatige intelligentie.

Wat dat betreft kunnen dit weleens één van de belangrijkste kwartaalcijfers in jaren worden op de Amerikaanse beurs.

Verder krijgen we op donderdag de Initial Jobless Claims, het wekelijkse aantal nieuwe werklozen in de Verenigde Staten. Die statistiek geeft aan hoe het ervoor staat met de Amerikaanse arbeidsmarkt. Voor de bullmarkt is het zaak dat de Amerikaanse arbeidsmarkt sterk blijft.

Een recessie zou namelijk weleens roet in het eten kunnen gooien voor Bitcoin en de rest van de financiële markt. Een bullmarkt en een recessie gaan niet (eigenlijk nooit) samen.

The post Bitcoin en aandelen in de problemen: spanning in Midden-Oosten loopt op appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!