Dat Bitcoin domineert op de markt voor cryptocurrency’s weten we allemaal. Sinds de lancering van de digitale munt in 2009 door Satoshi Nakamoto is er nooit een grotere digitale munt geweest dan Bitcoin (in ieder geval als je meet op basis van de market cap). Ook na 15 jaar is Bitcoin nog altijd de grote baas op de markt.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Dominantie van Bitcoin stijgt

Inmiddels is de marktdominantie van Bitcoin weer stijgende en boven de 57% gekomen. Dat betekent dat Bitcoin dus meer dan 57% van de totale markt in handen heeft. Dat is natuurlijk bijzonder als je bedenkt dat er dagelijks duizenden tokens bijkomen op de markt.

Geen enkel project heeft zich nog kunnen bewijzen als een serieuze uitdager van Bitcoin. Ethereum is de afgelopen jaren wellicht in de buurt gekomen, maar moet het ook duidelijk afleggen tegen de grootste munt van de markt.

Eerder deze maand steeg de Bitcoin dominantie nog naar 57,7% en daarmee naar het hoogste niveau sinds april 2021. Ondanks de lancering van de Ethereum ETFs een paar weken geleden, is de nummer twee van de markt niet ingelopen op Bitcoin.

Sterker nog, het lijkt erop dat Ethereum sinds dat moment juist terrein kwijtraakte ten opzichte van Bitcoin. In 2021 piekt ETH/BTC nog op bijna 0,09 BTC. Maar inmiddels is de verhouding gedaald naar 0,04293 BTC.

11% omhoog sinds de start van 2024

De dominantie van Bitcoin is sinds de start van 2024 met 11% gestegen. In maart 2024 bereikte Bitcoin zijn voorlopige all-time high ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Sindsdien moest het op de dollar wel terrein inleveren, maar wist het de rest van de cryptomarkt (grotendeels) te verslaan.

Inmiddels lijkt Bitcoin de zwaarste correctie achter de rug te hebben. Op 5 augustus daalde de Bitcoin koers naar 48.000 dollar en was er sprake van heftige angst in de markt, zoals ook de Fear & Greed Index laat zien.

Vorige week was er nog sprake van een score van 28/100 en angst, terwijl er nu een score van 55/100 op de borden staat. Daarmee zou zelfs de hebzucht weer terug zijn, zo is het oordeel van de Fear & Greed Index van Alternative.

The post Bitcoin dominantie naar hoogste niveau in jaren? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!