Discord Hack

In de afgelopen 48 uur zijn de officiële Discord-servers van 3 grote blockchain-netwerken, namelijk Polygon, Avalanche en ZKsync, slachtoffer geworden van phishing-aanvallen.

Valse beloftes over gratis AVAX-tokens

Op 25 augustus meldde het officiële account van Avalanche op X dat hun Discord-server was gecompromitteerd. Gebruikers werden gewaarschuwd om geen interactie te hebben met verdachte links die door de aanvallers werden verspreid.

Deze aanvallers maakten gebruik van nep-distributieschema’s, waarbij ze valse beloftes deden over gratis AVAX-tokens om leden van de Avalanche-community te misleiden. Ben Well, gemeenschapsleider van Avalanche, liet weten dat het team het probleem had geïdentificeerd en opgelost, en dat er hard werd gewerkt om de server weer veilig te maken.

Kort na dit incident werd ook de Discord-server van het Layer-2-netwerk zkSync gehackt, wat wijst op een gecoördineerde aanval op de blockchain-gemeenschap.

Lancering van nieuw Innovation Lab en Proof-of-Ink

Ondertussen kondigde Fetch.ai, een gedecentraliseerd machine learning-platform, de oprichting aan van een nieuw Innovation Lab in San Francisco, gericht op het stimuleren van innovatie binnen de kunstmatige intelligentie (AI). Dit centrum zal startups ondersteunen die zich richten op het ontwikkelen van AI-technologieën die blockchain-applicaties kunnen verbeteren. Fetch.ai heeft aangekondigd jaarlijks 10 miljoen dollar te investeren in AI-gerelateerde projecten. CEO Humayun Sheikh benadrukte dat het doel is om projecten te ondersteunen die de kloof tussen onderzoek en markt overbruggen en tastbare veranderingen teweegbrengen in diverse industrieën.

In een andere ontwikkeling lanceerde Gavin Wood, mede-oprichter van onder andere Ethereum en Polkadot, een baanbrekende digitale identiteitsoplossing genaamd Proof-of-Ink. Deze technologie maakt gebruik van unieke tatoeages om de digitale identiteit van gebruikers te verifiëren, terwijl hun privacy gewaarborgd blijft. Proof-of-Ink wordt gezien als een belangrijke stap richting de mainstream adoptie van Web3 en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024 beschikbaar zijn. Wood onthulde deze nieuwe oplossing tijdens zijn keynote speech op de Web3 Summit in Berlijn, waar hij ook aangaf dat er volgend jaar nog meer functionaliteiten zullen worden uitgerold.

Deze recente ontwikkelingen markeren zowel de uitdagingen als de vooruitgang in de snel evoluerende wereld van blockchain en kunstmatige intelligentie.

Het bericht Drie grote blockchain-netwerken doelwit van phishing-aanvallen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!