Prison Cell Iron Bars

De familie van de Nigeriaanse Binance-topman Tigran Gambaryan maakt zich ernstige zorgen over zijn verslechterende gezondheidstoestand. Dit nadat Gambaryan inmiddels 6 maanden in detentie zit vanwege vermeende financiële misdrijven ter waarde van 34 miljoen dollar.

Vermeende betrokkenheid bij witwassen van geld

Gambaryan werd door de Nigeriaanse autoriteiten gevangen gezet vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij het witwassen van geld, valutaspeculatie en belastingontduiking tijdens zijn werkzaamheden voor de crypto-exchange Binance.

Volgens informatie van zijn familie gaat de gezondheid van Gambaryan echter sterk achteruit door langdurige medische nalatigheid. In een verklaring liet de familie weten: “Hij kan niet meer lopen door de pijn van zijn onbehandelde hernia of dwarslaesie. De gevangenis weigert hem ook een rolstoel te geven.”

Voorkomen van bloedstolsels

Door zijn immobiliteit moet Gambaryan nu bloedverdunners gebruiken om bloedstolsels te voorkomen. Daarnaast beweert de familie dat de Nigeriaanse autoriteiten zijn juridische team twintig dagen lang, van 26 juli tot 14 augustus, de toegang hebben ontzegd. Deze beperkingen zijn volgens hen “in strijd met de Nigeriaanse grondwet en de geldende wetten van de gevangenis waarin hij wordt vastgehouden.”

Na deze periode stond de gevangenis een ontmoeting van slechts vijf minuten toe tussen Gambaryan en zijn juridische team om zich voor te bereiden op zijn proces, waarna de toegang opnieuw werd geweigerd. De familie stelt bovendien dat door het ontbreken van een rolstoel, Gambaryan niet in staat is om de Amerikaanse ambassade te bezoeken voor steun.

Verder lijdt Gambaryan aan ernstige amandelontsteking, veroorzaakt door onbehandelde malaria en longontsteking, en wordt hem geadviseerd zijn amandelen operatief te laten verwijderen.

Uitgenodigd voor een bijeenkomst

Voor zijn arrestatie was Gambaryan door de Nigeriaanse regering uitgenodigd voor een bijeenkomst, waar hij gedwongen werd zijn paspoort in te leveren en naar een zogenaamd ‘pension’ werd gebracht. Tijdens zijn detentie werd hij beschuldigd van diverse financiële misdrijven die verband houden met zijn werk voor Binance.

De familie benadrukte ook dat de voortdurende weigering om Gambaryans medische dossiers te delen met zijn juridische team en de Amerikaanse ambassade, heeft geleid tot de uitvaardiging van een ‘gerechtelijk bevel tot arrestatie van de Nigeriaanse gevangenisdokter’.

Het bericht Zorgen om gezondheid van Binance-topman Gambaryan na 6 maanden detentie verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!