Het team achter de Shiba Inu (SHIB) memecoin, momenteel de 13e grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, bereidt zich voor op de lancering van een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO).

Lucie, de pseudonieme marketingdirecteur van Shiba Inu, kondigde op 25 augustus aan dat het team een DAO zal lanceren, waardoor houders van de memecoin kunnen stemmen over toekomstige initiatieven en mee kunnen beslissen over de toekomstige richting van het project.

De rol van SHIB in gedecentraliseerd bestuur

“Shib bereidt zich voor om een sleutelspeler in gedecentraliseerd bestuur te worden met de aanstaande lancering van haar DAO. Deze overgang zal elke houder, ongeacht de omvang van hun inzet, een stem geven in de richting van de gemeenschap,” zei Lucie. De DAO zal twee hoofdraden bevatten: de “Liefdadigheidsraad” en de “Raad voor Cultuur & Erfgoed”, die de governance van de Shiba Inu DAO zullen sturen.

shiba inu koers
Shiba Inu koers in de afgelopen jaren. Bron: Coinmarketcap.

Deze raden zullen gemeenschapsinitiatieven leiden, variërend van liefdadigheidswerk tot het behouden van de unieke cultuur die bij de Shiba Inu memecoin-gemeenschap hoort.

Belangrijke rollen voor andere tokens binnen het SHIB-ecosysteem

Binnen het SHIB-ecosysteem zullen ook andere tokens, waaronder BONE en LEASH, een rol spelen in het governanceproces van de DAO.

BONE-houders zullen voorrang krijgen bij het uitbreiden van onderwijs en innovatie, terwijl LEASH-houders zich zullen concentreren op voorstellen met betrekking tot inclusiviteit en transparantie binnen het project.

Uitbreiding van de bruikbaarheid van het SHIB-ecosysteem

Lucie benadrukte dat de DAO de bruikbaarheid die het SHIB-ecosysteem biedt verder zal uitbreiden. Op 18 maart kondigde het SHIB-team aan dat ShibaSwap, een gedecentraliseerde beurs (DEX) die is afgestemd op het Shiba Inu-ecosysteem, was gemigreerd naar de eigen Shibarium blockchain van het project.

Recente prijsontwikkelingen en uitdagingen

De prijs van SHIB reageerde niet sterk op de recente aankondiging en wordt momenteel verhandeld op $0,00001514, met een stijging van 14% in de afgelopen week. Ondanks dat de memecoin nog steeds een marktkapitalisatie van $8,9 miljard heeft, is SHIB 82,4% gedaald van zijn all-time high van $0,00008616, die het bereikte in oktober 2021.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Shiba Inu zet grote stappen met introductie van DAO en nieuwe blockchain appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!