Autoriteiten in Thailand hebben een inval gedaan in een illegale Bitcoin (BTC) mijn in Ratchaburi, een provincie ten westen van Bangkok, naar aanleiding van aanhoudende stroomstoringen in de omgeving. De actie, die afgelopen zondag plaatsvond, volgde op wekenlange meldingen van lokale stroomuitvallen.

Onderzoek naar energiediefstal

Volgens rapporten van de South China Morning Post en AFP, werd de operatie gezamenlijk uitgevoerd door de Provinciale Elektriciteitsautoriteiten en de lokale politie. Bij de inspectie van een huis dat diende als de locatie voor de mining activiteiten, ontdekten de autoriteiten dat de stroomuitvallen begonnen rond het midden van juli, toen de mijn waarschijnlijk volledig operationeel werd.

bitcoin mining arrestatie thailand
Bron: X.

Jamnong Chanwong, hoofd veiligheid van het district, meldde dat de mining exploitanten verdacht weinig betaalden voor de aanzienlijke hoeveelheid verbruikte elektriciteit. Ondanks de omvang van de operatie zijn er tijdens de inval geen arrestaties verricht.

Regionale uitdagingen en maatregelen

Zuidoost-Azië is een aantrekkelijke bestemming geworden voor Bitcoin miners, aangetrokken door de lage elektriciteitskosten, vaardige arbeidskrachten en goed ontwikkelde infrastructuur, vooral nadat China in 2021 alle crypto mining operaties verbood.

In een soortgelijke ontwikkeling vernietigde de politie van het district Sepang in Maleisië vorige week 985 Bitcoin-mining machines ter waarde van ongeveer 1,98 miljoen Maleisische ringgit ($452.500) als onderdeel van hun aanhoudende strijd tegen diefstal van elektriciteit gerelateerd aan Bitcoin-mijnactiviteiten. Eerder deze maand werden in Maleisië zeven personen gearresteerd die verdacht worden van het uitvoeren van Bitcoin mining operaties met gestolen elektriciteit.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Thailand valt illegale Bitcoin operatie binnen na wekenlange stroomstoringen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!