De totale marktkapitalisatie van stablecoins, met uitzondering van algoritmische stablecoins, heeft afgelopen weekend een recordhoogte bereikt, zo blijkt uit gegevens van DefiLlama.

De marktkapitalisatie van stablecoins is de afgelopen week met 0,8% gestegen tot meer dan $168,1 miljard dollar, waarmee het vorige record van ongeveer $167 miljard in maart 2022 werd overtroffen.

Trend van stijgende marktkapitalisatie

Na het bereiken van een dieptepunt van ongeveer $122 miljard in oktober, begon de marktkapitalisatie te dalen enkele maanden na de piek in maart 2022. Sinds begin 2024 is de marktkapitalisatie van stablecoins echter blijven groeien. Crypto-analisten suggereren dat de stijging van de marktkapitalisatie kan duiden op toenemende investeringen van institutionele beleggers.

stablecoin marketkapitalisatie
Stablecoin marktkapitalisatie in de afgelopen jaren. Bron: DefiLlama.

Rachael Lucas, een crypto-analist van BTCMarkets, merkte op: “Traditioneel heeft de vraag naar stabiliteit in onzekere marktomstandigheden investeerders naar stablecoins geleid als een veilige haven. Daarnaast kan de toename van de stablecoin-marktkapitalisatie wijzen op een groeiend vertrouwen in de cryptomarkt, vooral van institutionele investeerders.”

Lucas voegde eraan toe dat stablecoins steeds vaker worden gebruikt door institutionele investeerders als een brug tussen traditionele financiën (TradFi) en crypto. “Deze trend onderstreept een bredere verschuiving naar de integratie van stabiele digitale activa in zowel handelsstrategieën als langetermijnportefeuilles.”

Leidende stablecoins

USDT, de grootste stablecoin, heeft dit jaar zijn marktkapitalisatie met ongeveer 28% zien groeien, van $91,68 miljard aan het begin van dit jaar tot $117,84 miljard vandaag. USDT vertegenwoordigt nu ongeveer 70% van de totale marktkapitalisatie.

Ondanks enkele schommelingen in de marktkapitalisatie heeft ook Circle’s USDC een opwaartse trend ervaren in 2024, groeiend van $23,8 miljard in januari tot $34,4 miljard vandaag.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Stablecoins overtreffen eerdere markttop, marktkapitalisatie op hoogste punt ooit appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!