De crypto industrie heeft in het afgelopen jaar een bijzondere groei doorgemaakt. Er is namelijk een flinke toename in het aantal mensen dat rijk is geworden door Bitcoin en andere cryptocurrencies. Volgens een nieuw rapport van Henley and Partners is het aantal Bitcoin-miljonairs in de wereld met 111% gestegen. Er zijn nu 85.400 mensen die meer dan $1 miljoen in Bitcoin bezitten. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Banner Bitcoin 1

Impact op crypto-investeerders

Het is niet alleen Bitcoin dat mensen rijk maakt. In totaal zijn er nu 172.300 mensen wereldwijd die meer dan $1 miljoen in cryptocurrency hebben. Dit is een stijging van 95% vergeleken met vorig jaar. Deze cijfers laten zien dat de cryptomarkt als geheel een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid blijft voor veel mensen.

De superrijken worden nog rijker

Ook aan de top zien we grote veranderingen. Het aantal ‘crypto centi-miljonairs’ – mensen met meer dan $100 miljoen in crypto – is gegroeid met 79% tot 325. Er zijn zelfs zes nieuwe crypto-miljardairs bijgekomen, waardoor het totaal op 28 komt. Dit toont aan dat niet alleen kleine investeerders profiteren, maar dat ook grote spelers steeds meer vertrouwen hebben in de cryptomarkt.

Bron: https://www.henleyglobal.com/publications/crypto-wealth-report-2024

Drijvende krachten achter de groei

De prijs van Bitcoin is in het afgelopen jaar met 142% gestegen, van $26.100 naar $63.100. Experts wijzen naar de introductie van spot Bitcoin ETF’s als een belangrijke factor in deze groei. Deze ETF’s maken het voor meer mensen mogelijk om in Bitcoin te investeren. De toegenomen toegankelijkheid van investeringen in digital assets speelt mogelijk een belangrijke rol in de groei van het aantal crypto-miljonairs.

Betekenis voor de bredere markt

Deze ontwikkelingen laten zien dat de crypto industrie volwassener wordt en meer aandacht krijgt van serieuze investeerders. Het toont ook aan dat cryptocurrency, en vooral Bitcoin, steeds meer wordt gezien als een legitieme investeringsmogelijkheid. Dit kan leiden tot verdere groei en adoptie van cryptocurrencies in de toekomst.

Kanttekeningen en risico’s

Hoewel de groei indrukwekkend is, is het belangrijk om te onthouden dat waar grote winsten mogelijk zijn, ook grote risico’s bestaan. De cryptomarkt staat bekend om zijn volatiliteit, en niet alle investeerders zullen dezelfde successen behalen.

The post Aantal Bitcoin-miljonairs meer dan verdubbeld in één jaar tijd appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!